NRK Meny
Normal

Moss FK satser profesjonelt

Moss FK bruker profesjonell hjelp for å få bukt med de økonomiske problemene i 1. divisjonsklubben.

Jan André Solvang

Nestleder i Moss Fotballklubb, Jan André Solvang.

Foto: Øystein Wolf / NRK

Her kan du se høydepunkt fra årets 1. divisjonskamper.

Tabellen 1. divisjon 2009.

2009 har ikke vært et godt økonomisk år for MFK. En løsning er å dane et aksjeselskap.

LES OGSÅ: Lønnskutt for MFK-spillerne

LES OGSÅ: Dugnadsånd skal redde MFK

Proff rådgiver

- Moss Fotballklubb (MFK) har signert en avtale med First Securities, som vil være klubbens samarbeidspartner og rådgiver i arbeidet med å hente inn frisk kapital og med å etablere ny eierstruktur, melder klubben i en pressemelding torsdag.

- Profesjonell håndtering av den vanskelige situasjonen klubben er i, er avgjørende for å skape et godt fundament for solid drift og for klubbens fremtid.

- Vi er optimister

- Vi har startet en prosess der vi skal profesjonalisere oss i alle ledd, og etablere et godt grunnlag for Moss Fotballklubb i fremtiden. First Securities er en av landets ledende aktører på sitt område, og med deres bistand er vi i stand til å gjennomføre våre planer på et meget profesjonell måte. Dette gjør oss mer optimistisk på klubbens vegne, sier Jan André Solvang, nestleder i Moss Fotballklubb.

Klubben jobber nå med å få offentliggjort både pris og de konkrete planene for emisjonen på Melløs.

- Det tas sikte på å sette prisen per aksje til et nivå som gjør at alle som ønsker, har mulighet til å kjøpe eierandeler i MFK og således få innflytelse og møterett på klubbens generalforsamlinger, skriver klubben i pressemeldingen.

- Ingen konkrete løfter

- Så snart prospektet er klart, vil MFK invitere til nytt informasjonsmøte på klubbhuset for å gi nødvendig informasjon om aksjetegning samt gi en oppdatering på klubbens situasjon.

Ifølge Solvang har mer enn 300 personer meldt sin interesse om å kjøpe aksjer i fotballklubben.

- Dette gjør at det er optimisme å spore, selv om klubbens situasjon fortsatt er alvorlig og uavklart, sier MFKs nestleder.

- Vi har ikke fått noen løfter hvor mye man ønsker å gå inn med ennå, presiserer Solvang overfor NRK Østfold.

Denne uka ble det også klart at MFK må begrense stadionplanene på Melløs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK