NRK Meny
Normal

Moss FK satser profesjonelt

Moss FK bruker profesjonell hjelp for å få bukt med de økonomiske problemene i 1. divisjonsklubben.

Jan André Solvang

Nestleder i Moss Fotballklubb, Jan André Solvang.

Foto: Øystein Wolf / NRK

Her kan du se høydepunkt fra årets 1. divisjonskamper.

Tabellen 1. divisjon 2009.

2009 har ikke vært et godt økonomisk år for MFK. En løsning er å dane et aksjeselskap.

LES OGSÅ: Lønnskutt for MFK-spillerne

LES OGSÅ: Dugnadsånd skal redde MFK

Proff rådgiver

- Moss Fotballklubb (MFK) har signert en avtale med First Securities, som vil være klubbens samarbeidspartner og rådgiver i arbeidet med å hente inn frisk kapital og med å etablere ny eierstruktur, melder klubben i en pressemelding torsdag.

- Profesjonell håndtering av den vanskelige situasjonen klubben er i, er avgjørende for å skape et godt fundament for solid drift og for klubbens fremtid.

- Vi er optimister

- Vi har startet en prosess der vi skal profesjonalisere oss i alle ledd, og etablere et godt grunnlag for Moss Fotballklubb i fremtiden. First Securities er en av landets ledende aktører på sitt område, og med deres bistand er vi i stand til å gjennomføre våre planer på et meget profesjonell måte. Dette gjør oss mer optimistisk på klubbens vegne, sier Jan André Solvang, nestleder i Moss Fotballklubb.

Klubben jobber nå med å få offentliggjort både pris og de konkrete planene for emisjonen på Melløs.

- Det tas sikte på å sette prisen per aksje til et nivå som gjør at alle som ønsker, har mulighet til å kjøpe eierandeler i MFK og således få innflytelse og møterett på klubbens generalforsamlinger, skriver klubben i pressemeldingen.

- Ingen konkrete løfter

- Så snart prospektet er klart, vil MFK invitere til nytt informasjonsmøte på klubbhuset for å gi nødvendig informasjon om aksjetegning samt gi en oppdatering på klubbens situasjon.

Ifølge Solvang har mer enn 300 personer meldt sin interesse om å kjøpe aksjer i fotballklubben.

- Dette gjør at det er optimisme å spore, selv om klubbens situasjon fortsatt er alvorlig og uavklart, sier MFKs nestleder.

- Vi har ikke fått noen løfter hvor mye man ønsker å gå inn med ennå, presiserer Solvang overfor NRK Østfold.

Denne uka ble det også klart at MFK må begrense stadionplanene på Melløs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To jenter innrømte brannstifting

    To jenter som er elever ved Kjølberg skole, har innrømmet at de tente på skolen lørdag morgen, skriver Fredriksstad Blad. Brannen førte til mindre skader på skolekjøkkenet og et annet rom. De to jentene har ikke gitt noen forklaring til hvorfor de tente på skolen.

  • Harald Horne skal lede sammenslåing

    Tidligere fylkesrådmann i Østfold, Harald Horne, er engasjert som hovedprosjektleder for å etablere den nye Viken fylkeskommune
    Fra 2020 skal Østfold, Akershus og Buskerud slås sammen til et fylke.