NRK Meny
Normal

Moss FK satser profesjonelt

Moss FK bruker profesjonell hjelp for å få bukt med de økonomiske problemene i 1. divisjonsklubben.

Jan André Solvang

Nestleder i Moss Fotballklubb, Jan André Solvang.

Foto: Øystein Wolf / NRK

Her kan du se høydepunkt fra årets 1. divisjonskamper.

Tabellen 1. divisjon 2009.

2009 har ikke vært et godt økonomisk år for MFK. En løsning er å dane et aksjeselskap.

LES OGSÅ: Lønnskutt for MFK-spillerne

LES OGSÅ: Dugnadsånd skal redde MFK

Proff rådgiver

- Moss Fotballklubb (MFK) har signert en avtale med First Securities, som vil være klubbens samarbeidspartner og rådgiver i arbeidet med å hente inn frisk kapital og med å etablere ny eierstruktur, melder klubben i en pressemelding torsdag.

- Profesjonell håndtering av den vanskelige situasjonen klubben er i, er avgjørende for å skape et godt fundament for solid drift og for klubbens fremtid.

- Vi er optimister

- Vi har startet en prosess der vi skal profesjonalisere oss i alle ledd, og etablere et godt grunnlag for Moss Fotballklubb i fremtiden. First Securities er en av landets ledende aktører på sitt område, og med deres bistand er vi i stand til å gjennomføre våre planer på et meget profesjonell måte. Dette gjør oss mer optimistisk på klubbens vegne, sier Jan André Solvang, nestleder i Moss Fotballklubb.

Klubben jobber nå med å få offentliggjort både pris og de konkrete planene for emisjonen på Melløs.

- Det tas sikte på å sette prisen per aksje til et nivå som gjør at alle som ønsker, har mulighet til å kjøpe eierandeler i MFK og således få innflytelse og møterett på klubbens generalforsamlinger, skriver klubben i pressemeldingen.

- Ingen konkrete løfter

- Så snart prospektet er klart, vil MFK invitere til nytt informasjonsmøte på klubbhuset for å gi nødvendig informasjon om aksjetegning samt gi en oppdatering på klubbens situasjon.

Ifølge Solvang har mer enn 300 personer meldt sin interesse om å kjøpe aksjer i fotballklubben.

- Dette gjør at det er optimisme å spore, selv om klubbens situasjon fortsatt er alvorlig og uavklart, sier MFKs nestleder.

- Vi har ikke fått noen løfter hvor mye man ønsker å gå inn med ennå, presiserer Solvang overfor NRK Østfold.

Denne uka ble det også klart at MFK må begrense stadionplanene på Melløs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.