NRK Meny
Normal

Satser på lavere bompengesatser

Om ikke det blir færre bomstasjoner langs europaveiene i Østfold, så kan i det minste det bli billigere å passere dem. Det sa samferdselsministeren på sin tur langs E18 torsdag.

Lokalpolitikere har frykta bompengeutgifter på rundt en hudrelapp mellom Indre Østfold og Oslo tur/retur. Samferdselsministeren fra Frp lover ikke færre bomstasjoner, men i dag lovet han lavere satser.

Ordfører i Spydeberg Erik Unaas (t.h) møtte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på E18 for å snakke om kostnadene på veien.

Lokalpolitikere har fryktet bompengeutgifter på rundt en hundrelapp mellom Indre Østfold og Oslo tur/retur.

Bompenger på E18

De planlagte bomstasjonene på E18.

Foto: NRK Grafikk

Bomstasjonene blir ikke borte så fort som Fremskrittspartiet har lovet, men det blir kanskje billigere, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

– I løpet av neste år vil det bli vedtatt en bomreform. Da vil vi kunne jobbe med de ulike bomprosjektene langs E18 for å få ned takstene og gjerne samlokalisert dem, så vi får ned driftskostnadene i tillegg, sier ministeren.

– Med det arbeidet vi gjør nå snakker vi om mellom 20 og 440 prosent reduksjon i takstene veldig mange steder, sier Solvik-Olsen videre.

Det gjør ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, optimistisk.

– På strekningen inn til Vinterbro er det også nå avgjørende med behandlingene i Ås og Ski kommuner. Jeg føler at det er en større forståelse og positivitet i de to Follo-kommunene nå for å bidra til at veien kommer på plass snart. Så jeg er optimist på at vi finner gode løsninger der, sier Unaas.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.