NRK Meny
Normal

Satser mer på junior-VM enn senior-VM

Ikke engang EM-gull for seniorer kan få bryteren Grace Bullen (20) til å endre sesongens store mål: Mesterskapsgull for juniorer.

Grace Bullen

FORTSATT UNG: Grace Bullen fylte nettopp 20 år, og slo 12 år eldre konkurrenter i helgens EM. Derfor mener hun at det er så mange år å ta seniortitler på at hun kan fokusere ekstra på juniorkarrieren mens hun kan.

Foto: Per Øyvind Fange / NRK

– I år er fokuset veldig på juniorkarrieren. Dette var et bonusstevne, sier Grace Bullen.

Hun snakker om helgens senior-EM der hun slo ti og tolv år eldre konkurrenter i kampen om gullet.

Hun vant, men uten en ideell oppladning til mesterskapet. Til det var nemlig en to uker lang og tung samling med det amerikanske landslaget for tøff.

Laster Instagram-innhold

Viktigst: Junior-VM

Grunnen til dragningen mot juniormesterskap, er ifølge Bullen at jakten på OL-suksess har dratt henne bort fra nær sagt alle juniormesterskapene de siste årene. Nå er det tre år til neste OL.

– Nå er jeg siste års junior, og jeg vil gjerne ha enda en tittel på CV-en. Det kan bli viktig å ha når jeg skal bygge karrieren videre, sier Bullen.

Fokuset på juniortitler gjør at hun satser mer på junior-EM i juni enn hun gjorde på helgens seniormesterskap.

– Jeg pakker meg inn i masse mesterskap for å samle erfaring. Det er junior-VM i starten av august, så er det senior-VM tre uker senere. Det er da det skal komme en formtopp, sier hun.

– Altså til senior-VM?

– Nei, til junior-VM, sier hun og ler.

Grace Bullen vant EM-finalen i bryting i Serbia fredag etter en råsterk snuoperasjon mot Mariana Cherdivara-Esanu fra Moldova.

JUBLER: Grace Bullen jubler for EM-gullet i Serbia.

– Litt rart

Hun bestemte seg for å ta et år med juniorsatsing allerede i fjor høst. Den gang fikk hun skryt av sportssjefen i bryteforbundet for å sette seg klare mål og for å holde fast ved disse.

Det gjør hun fortsatt.

– Når jeg sier det høyt, så er det litt rart hvor jeg har satt mine mål. Men jeg har vært fast bestemt på dette. Jeg har vært med på seniormesterskap tidligere, og jeg kan gjøre det senere. Og selv om målet er juniormesterskapene, så klarer jeg fortsatt å bryte og prestere på seniornivå. Men først og fremst fokuserer jeg på juniormesterskapene, sier hun.

Har vokst mentalt

Finalen i årets EM var ikke bare en fysisk seier, men også en mental. Bullen snakker stadig vekk om erfaringen som gjør at eldre brytere ofte er smartere enn yngre.

Men i den svært tette EM-finalen mot fem år eldre Mariana Cherdivara-Esanu, ble det mentale avgjørende.

– Når jeg ser tilbake på kampen, så tenker jeg at «der kunne jeg gjort et kast» eller andre ting underveis. Men jeg måtte være smart, og brukte hodet mer enn fysikken slik at jeg ikke gjorde noen feil. Jeg har modnet, og det trengs man for å vinne i seniorklassen, sier Bullen.

– Med senior-hode vinner du vel juniorklassen på walkover?

– Haha, nei! Heldigvis er det ikke sånn. Det er fint at jeg må kjempe og bevise at denne medaljen tilhører meg.

Grace Bullen er norges beste bryter på kvinnesiden. Hun trener hrdt for å nå sine mål.

Slik trener Norges beste bryter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Slåssing på Lisleby

    Politiet måtte rykke ut for å stanse en slåsskamp på Lisleby i Fredrikstad søndag morgen. Det skriver Fredriksstad Blad. Politiet sier til avisen at det var MC-folk, og mest sannsynlig medlemmer av motosykkelklubben Outlaws. En person skal være sendt til legevakt med skader i hodet.

  • Økning i pasienterstatninger

    Utbetaling av pasientskadeerstatninger går opp i Østfold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Antallet saker har økt fra 122 i første halvår i fjor, til 132 i samme periode i år. Også utbetalingene har økt fra 15,5 til 23,5 millioner i samme periode. På landsbasis har antall saker gått ned i samme periode.