NRK Meny
Normal

Satser friskt med ny avis

Mens mange aviser må kutte i bemanning på grunn av sviktende annonseinntekter, satser Dagsavisen. De kommer med et nytt avistilbud til folk i Østfold.

Eirik Hoff Lysholm

Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen og Rogalands Avis, Eirik Hoff Lysholm, gleder seg til å vise publikum den nye satsingen.

Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK

Avisen får navnet Dagsavisen Østfold. I Fredrikstad vil det bli ansatt to nye journalister. Dagsavisen vil da ha seks journalister i Østfold som skal lage egne bysider fra Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Avisen kommer til å hete Dagsavisen Østfold i disse byene og kommunene rundt.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen og Rogalands Avis, Eirik Hoff Lysholm, sier at de satser på lokaljournalistikk.

– Vi er tilstede i Østfold fra før, men med en ren riksavis. Men fra lørdag har vi tenkt å være tilstede med en «sona» utgave. Vi tror at den beste riksavisen for folk er den som har journalister der du bor, sier han.

Les også:

Riksavis med mer lokalt innhold

Selv om det blir mange lokale saker, skal Dagsavisen fortsatt være grunnmuren med nasjonale og internasjonale saker.

Dagsavisen var først ute med en slik alt-i-ett avis i det norske markedet. Fra før har de en riksutgave i Oslo og fylkesutgaver i Buskerud og Rogaland. De to siste årene har folk i Moss kunnet lese Dagsavisen Moss Dagblad.

– Den nye avisen blir omtrent som Moss Dagblad, men med mer lokalt innhold. Vi går fra å bare være Moss Dagblad til å være Dagsavisen Østfold. Vi utvider med journalister som skal fylle egne sider fra Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Så vi beholder det som er Moss Dagblad, men putter på med mer stoff fra de tre andre byene, forklarer han.

– Det er tøffe tider i mediebransjen nå, hvordan skal dere klare dette?

– For det første har vi fått til dette før. Vi gjorde det i Drammen for tre år siden. Utgaven kommer fortsatt ut, selv om folk den gangen tippet vi skulle holde ut i tre måneder.

Les også:

Vil være på fornavn med folk

Lysholm sier at Østfold er et ypperlig sted å ha en slik type avis.

– Vi ser at Dagsavisen kan leses mange flere steder. Ingen steder passer bedre da enn i Østfold. Det er et fylke der flere av de temaene som vi er opptatt av er aktuelle. Det kan for eksempel være arbeidsledighet. Dagsavisen ble jo nærmest startet for å kjempe mot arbeidsledighet, sier han.

Lysholm sier de satser ultralokalt.

– Vi ønsker å være på fornavn med folk. Vi må tørre å lage egne sider for Halden, som ikke vil bli lest i Moss, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.