NRK Meny
Normal

Sarpsborg-vingen har over 30 par fotballsko liggende på stadion

Joachim Thomassen er stadig på jakt etter de perfekte fotballskoene. Han vender alltid tilbake til de gode gamle.

Joachim Thomassen er stadig på jakt etter de perfekte fotballskoene. Han vender alltid tilbake til de gode gamle.

Joachim Thomassen er over middels interessert i fotballsko. Derfor har han sikret seg flere hyller i utstyrsrommet enn de andre spillerne på Sarpsborg 08.

27-åringen fra Sarpsborg gleder seg til seriepremieren hjemme mot Haugesund søndag.

Etter en skadeplaget sesong i fjor, ser han nå ut til å ha sikret seg rollen som kantspiller i et sterkt fornyet Sarpsborg 08-lag.

– Det er ikke noe annet enn tre poeng som gjelder på søndag. Det er når serien starter vi får se hva vi er laget av. Vi har ventet i hele vinter, så det blir bra å komme i gang, sier Thomassen når han møter NRK Østfold i garderoben på Sarpsborg stadion.

Samler på sko

Fotballsko

Her er et lite utvalg av skoene Thomassen har liggende på Sarpsborg stadion.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

I utstyrsrommet ved siden av, ligger fotballskoene til alle spillerne på laget. Thomassen har tatt det litt lenger enn de andre.

– De fleste har vel én hylle, men jeg har en god del flere enn det. Jeg har alltid vært interessert i fotballsko. Det er det viktigste arbeidsverktøyet til en spiller, og man søker alltid etter det perfekte paret. Da må man prøve litt diverse. Men jeg ender som regel opp med det gode gamle, ler han.

Hva er poenget med så mange sko?

– Det er ikke noe poeng med det i det hele tatt, egentlig. Det er vel mot all sunn fornuft, men jeg har fått en slags fetisj for å prøve ut det nyeste hele veien, smiler han.

– Syk i hodet

Kristoffer Tokstad

Kristoffer Tokstad forteller at lagkameraten dukker opp med et nytt par fotballsko hver uke.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Også lagkameratene til Thomassen har bitt seg merke i 27-åringens interesse for fotballsko – blant andre ving-kollega Kristoffer Tokstad.

– Jeg synes at han er litt syk i hodet når det kommer til å kjøpe nye sko. Det dukker opp et nytt par sko hver uke gjennom hele året. Noen av skoene han har kjøpt, har han faktisk ikke tatt ut av boksen engang.

Sarpsborg 08 serieåpner hjemme mot Haugesund søndag klokken 18.00.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hele avlinger tapt i tørken

    – Mange bønder er hardt ramme av tørken. Det sier leder i Østfold Bondelag, Svend Arild Uvaag.

    – Jeg får mange telefoner hvor bønder forteller at de frykter at mer eller mindre hele avlinga er tapt. Dette bekymrer oss, sier han. Regnbygene de siste dagene kom for sent for en del kornbønder.