NRK Meny
Normal

– Vi må fokusere på oss selv

Sarpsborg 08-trener Roar Johansen bekymrer seg ikke nevneverdig over at Ole Martin Årst og Espen Hoff står på motsatt banehalvdel i dag.

Roar Johansen, trener for Sarpsborg 08

Roar Johansen ofrer ikke dagens motstander Start så mange tanker.

Foto: Ness, Jan Kåre, Jan K. Ness / Scanpix

Start har imponert i serieåpningen og ligger på topp med ni poeng før dagens kamp på Sarpsborg stadion. Så langt har sørlendingene slått Odd, Viking og Strømsgodset - sistnevnte slo Sarpsborg hele 5-2 forrige serierunde.

Uten at Sarpsborg-trener Roar Johansen virker veldig bekymret av den grunn.

– Heldigvis har fotball aldri vært matematikk, og det er nok flere faktorer som spiller inn. Alle kamper i Eliteserien er tøffe. Men det er veldig moro at det er serielederen som kommer på besøk, og det kan bli en fin og artig kamp, sier han til nrk.no.

Vil gjøre stadion til et fort

Hjemmelaget har slitt på bortebane i starten av årets sesong, og gått på store tap mot Haugesund (2-4) og Strømsgodset (2-5).På hjemmebane har de imidlertid tatt full pott, og overrasket de aller fleste da de slo den gamle helten Makhtar Thioune og Molde i serieåpningen.

Les også:

Og det er nettopp på hjemmebane de fleste poengene skal tas for Sarpsborg.

– Det er utvilsomt viktig å gjøre Sarpsborg stadion til et fort. Som et nyopprykket lag, så er det hjemme man har de største mulighetene til å ta flest poeng. Vi må være veldig gode hjemme hver gang, og samtidig må vi knekke koden med å få med poeng fra bortebane også.

– Må fokusere på oss selv

Skal Sarpsborg klare å slå Start, må de finne en måte å stoppe Espen Hoff og Ole Martin Årst. Spissparet har vært i strålende form og banket inn seks av lagets elleve mål så langt. Men Roar Johansen ofrer ikke de to spissene så mye energi.

– De er et godt spisspar, på linje med mange andre gode spisspar. Vi har Hoås og Wiig som Start må passe godt på, sier han og legger til.

– Hvis vi skal kunne utvikle oss som lag, så må vi fokusere på oss selv og ikke motstanderen. Start har en glimrende trener i Knut Tørum, og jeg er sikker på at han også har fullt fokus på sitt eget lag.

– Tøffere enn mange tror

Krister Wemberg i duell med Martin Wiig

Start-spiller Espen Hoff, mener at laget bør prøve å stanse Martin Wiig. Her i duell med Krister Wemberg.

Foto: Espen Torgersen / NRK

En som derimot velger å tenke på motstanderne er nevnte Espen Hoff. Han spilte med Martin Wiig i Odd Grenland, og vet hva hans tidligere lagkamerat kan utrette i tospann med Øyvind Hoås.

– Det er to spillere som har veldig gode kvaliteter, og som har vist over tid at de har eliteserienivået inne, sier han til fvn.no.

Hoff tror at kampen mot Sarpsborg kommer til å bli tøff, og advarer folk mot å ta for lett på motstanderne fra Østfold.

– Dette er en kanskje en tøffere kamp enn mange tror, og vi må være veldig skjerpet dersom vi skal ta med oss alle tre poengene derfra. Og det skal vi være, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ole Martin Årst og Espen Hoff

Å stanse Ole Martin Årst og Espen Hoff blir nøkkelen for Sarpsborg 08 i dag. Her fra kampen mot Viking, der de to stod for tre av målene.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

Tarik-fetter på benken

Sarpsborg 08 mangler Tobias Henanger og Glenn Roberts, som er ute med skader. Joacim Heier og Kjetil Berge er tilbake i startelleveren til Sarpsborg, mens Tarik Elyounoussis unge fetter, Mohammed sitter på benken for hjemmelaget.

Tarik er forøvrig suspendert til Fredrikstads kamp mot Stabæk.

Start må klare seg uten midtstopperne Jesper Mathisen og Birger Madsen, mens Brian Priske og Espen Børufsen er usikre og skal testes før kampen. Det er ventet at Bård Borgersen og Avni Pepa starter i midtforsvaret til gjestene.

Kampen starter klokken 18.00.

Se Bjørn Tore Karlsen og Sarpsborg-spiller Morten Giævers forhåndsmagasin før kampen mot Start her:

Sportshjørnet 08

Joacim Heier

Joacim Heier er tilbake i mål for hjemmelaget, etter å ha sett de fire første kampene fra benken.

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.

  • Formalinlekkasje på sykehuset

    Sykehuset Kalnes har hatt en formalinlekkasje i morges, melder Halden Arbeiderblad. Sarpsborg brannvesen rykket ut til sykehuset, og skal ha spylt lekkasjestedet. Ingen skal ha blitt evakuert som følge av hendelsen.