Sarpsborg 08 tapte mot Haugesund

Et tamt Sarpsborg 08-lag tapte hele 3-0 på hjemmebane mot Haugesund i Tippeligaens 18. runde i kveld. Kampen ble nesten førti minutter forsinket grunnet overvann på kunstgressmatta i Sarpsborg.

Sarpsborg-Haugesund

Roar Johansen fortviler etter det forsmedelige 0-3 tapet for Haugesund.

Kampen mellom Sarpsborg og Haugesund i kveld ble hele 38 minutter forsinket da et voldsomt regnvær slo inn over Sarpsborg by rett før opprinnelig kampstart klokken 18.00. Banemannskapet jobbet på spreng for å få vekk alt vannet, og banen minnet mer om en liten innsjø enn en kunstgressmatte før kampen omsider ble sparket igang nesten førti minutter senere.

Dårlig bortestatistikk

Kampen, som i og for seg skulle bli lett match for Sarpsborg, viste seg å bli en hardere nøtt enn først antatt. Gjestene fra Haugesund hadde kun én av åtte mulige borteseiere før møtet med sarpingene. Som forventet var det også hjemmelaget som tok initiativet fra start, selv om de innledende minuttene inneholdt få sjanser og mye slurv fra begge lag.

Likevel var det Haugesund som skulle få den første farlige muligheten. Thomas Sørum plukket opp en dårlig pasning fra Sarpsborgs midtbaneledd og tredde igjennom Nikola Djurdjic ute på kanten. Det påfølgende innlegget traff Sørum nok engang, men en liten berøring med foten var for lite og ballen gikk ut over sidelinjen.

Det var kun et par minutter etterpå at Haugesund ropte på straffe etter at Tor Arne Andreassen ble revet ned i boksen, men dommeren valgte heller å gi hjørnespark.

Dårlig forsvarsspill

Det første målet kom ved Thomas Sørum etter at han hadde snappet opp et forferdelig tilbakespill fra den unge backen Hugues Wembangomo. Iskaldt satte han ballen i nettet langs bakken.

Haugesund-Sarpsborg

Thomas Sørum blir gratulert av lagkamerater etter å ha satt inn 1-0 til Haugesund.

Resten av omgangen bølget det fram og tilbake, og bortsett fra et stolpetreff fra Martin Wiig kom aldri Sarpsborg 08 til noen nevneverdige store sjanser foran Haugesund-buret. Dårlig bevegelse og få alternativer for ballfører gjorde det vanskelig for Sarpsborg å bryte ned et kompakt Haugesund-forsvar.

Presset på for utlikning

Sarpsborg 08 gikk rett i angrep etter at andre omgang var blåst i gang og tok over initiativet i begynnelsen av andre omgang. Likevel fikk de seg en midt i fleisen da Haugesund, ved Joakim Våge Nilsen, fikk rotet ballen inn i mål og sørget for 0-2 til FKH.
Etter nok et slag for baugen falt Sarpsborg ned på samme tafatte nivå som de hadde vært på i første omgang, og det var langt ifra helhjertet angrepsspill fra hjemmelaget.

Resten av omgangen kontrollerte Haugesund greit inn og den berømte spikeren i kista kom fem minutter før slutt da Nikola Djurdjic scoret på straffe etter at Hugues Wembangomo hadde felt Alexander Søderlund inne i boksen.

Det var derimot et lite lyspunkt for Sarpsborg-supporterene. Fyrtårn og storscorer Øyvind Hoås kom inn som innbytter drøye tretti minutter før slutt etter et lengre skadeavbrekk, men heller ikke han kunne forhindre at Haugesund dro hjem med tre poeng i lomma.