Normal

Sarpsborg tapte på det som skulle være en festdag

Sarpsborg-trener Geir Bakke synes synd på tilskuerne etter at Sarpsborg tapte 1–3 for bortelaget Lillestrøm.

Bortelaget Lillestrøm jubler

Bortelaget Lillestrøm jubler for det første målet under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Lillestrøm på Sarpsborg stadion.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Gjestene fra Lillestrøm styrte spillet store deler av oppgjøret og hjemmelaget leverte trolig sin svakeste kamp, så langt i år.

Synd på supporterne

– Jeg synes synd på tilskuerne og supporterne som kommer og lager kjempestemning her i dag. Vi klarer aldri å komme oss opp, vi ser tunge ut og Lillestrøm er mer aggressive enn oss, sier trener for Sarpsborg 08, Geir Bakke, etter tomålstapet.

Geir Bakke

Geir Bakke.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Han mener Lillestrøm også tenker raskere og var flinkere i ballbehandlingen under oppgjøret.

– Vi spiller ikke på oss selvtillit, vi spiller av oss selvtilliten, sier Bakke om prestasjonene under kampen.

Anders Trondsen satte sitt første mål for Sarpsborg, men mener det var en tung dag på jobb.

Merker kjøret

– Vi starta ikke så verst i første omgang, første femten. Men etter det blir det mange tunge bein utpå der og vi merker kjøret det har vært i det siste, sier Trondsen.

– Dere produserer ikke en eneste målsjanse før du setter den inn på overtid?

– Nei, det er mye nesten i andre omgang. Men vi får aldri til den siste lille biten. Så i dag var det rett og slett for mange tunge bein som ødela, mener målscoreren.

– Vi har prestert utrolig godt i mange kamper nå. Og at denne prestasjonen skulle komme i dag overrasker meg veldig, den skuffer meg. Den er rett og slett litt sjokkerende, sier S08-kaptein Ole Heieren Hansen etter oppgjøret.

Ole Christoffer Heieren Hansen

Ole Heieren Hansen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er nok en god grunn til at så mange underpresterer på samme dag, mener han uten å vite eksakt hva som er forklaringen. Han mener Lillestrøm har gjort leksen sin godt før de tok turen sørover til Sarpsborg.

Lillestrøm-trener Runar Kristinsson kaller kampen en fantastisk prestasjon på en vanskelig bortebane.

– Sarpsborg har begynt sesongen bra hjemme. Men vi spilte en fantastisk kamp, spilte ballen hurtig mellom oss og hadde mye pasninger.

Selvmål

Det første målet til gjestene kom etter 19 minutters spill. LSKs Erling Knudtzon fikk ballen mot et ryggende Sarpsborg-forsvar. Han utfordra inn i boksen og la inn mot Moryké Fofana. Han skjøt direkte, via rumpa til Steffen Ernemann, ballen skiftet retning og endte i nettmaskene.

Etter å ha blitt løpende imellom i første omgang klarte Sarpsborg 08 ikke å ta noen grep som utfordret LSK i andre omgang.

Fem minutter ut i andre omgang kom det andre målet til gjestene. Fofana spiller inn til Knudtzon som spiller rett til Johan Andersson. Han vipper ballen over S08-keeper Duwayne Kerr og i mål.

Utsolgt stadion

De nesten 5000 tilskuerne på Sarpsborg stadion fikk se at hjemmelaget forsøkte seg litt midtveis i andre omgang. Men forsvaret til gjestene fikk ryddet unna det meste.

Etter drøyt 70 minutters spill klarer Amin Askar å skjære inn mot bortemålet og fyre av, men skuddet går et par meter utenfor mål.

På overtid scorer så LSKs unggutt Fredrik Krogstad, som får ballen fra Erling Knudtzon som gjør en god jobb i forkant. 3–0 til gjestene.

To minutter etterpå kommer trøstemålet for Sarpsborg. Anders Trondsen får tak i ballen etter at LSK-keeper Arnold Origi Otieno fomler. Trondsen setter ballen enkelt i mål til 1–3.

25. mai reiser Sarpsborg til Kristiansand og skal spille mot Start.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Togtrafikken stengt

    Som følge av treet som falt over toglinjen i Fredrikstad er togtrafikken mellom Råde og Fredrikstad midlertidig stanset., melder Bane NOR.

  • Brannfare ved toglinje

    Politiet i Øst har fått melding om et tre som har falt over toglinjen i utkanten av Fredrikstadtunnelen. Treet har også dratt med seg en høyspent. Det er fare for at dette skal ta fyr, melder politiet. Utrykningspersonell er på vei.