Sarpsborg Sparta tvinges til Fredrikstad

Fotballforbundet krever at Sarpsborg Sparta legger frem klare planer for en ny fotballarena i Sarpsborg. Hvis ikke planene er på plass den 1. august venter Fredrikstad stadion.

Sarpsborg stadion

Det må fremlegges planer for en ny Sarpsborg stadion innen 1. august, krever fotballforbundet. 1. divisjonsklubben Sarpsborg Sparta kan måtte spille sine kamper i nabobyen Fredrikstad, om ikke kravet oppfylles.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Fotballforbundet krever at Sarpsborg Sparta innen 1. august legger fram en detaljert plan for utbygging av dagens Sarpsborg stadion.

- 1. august er også søknadsfristen for eventuelle dispensasjonsønsker for spill på dagens arena også neste sesong, sier Rune Nordhaug i NFF til Sarpsborg Arbeiderblad.

Flott bane i Fredrikstad

Stemning på Fredrikstad stadion

Kanskje skal sarpingene skape stemning på Fredrikstads nye stadion ?

Foto: Christian Nygaard-Monsen

- Det er ikke noe skrekkscenario, men derimot et faktum, sier en bekymret leder for anleggsutvalget i Sarpsborg Sparta, Øivind Skjelle.

Til Sarpsborg Arbeiderblad sier han at det er fullt mulig for Sarpsborg Sparta å spille hjemmekamper i Frderikstad.

- Fredrikstad stadion er en flott arena, og ligger på en grei geografisk avstand til Sarpsborg. Det er klart Sarpsborg Sparta kan spille der, sier mannen som er klubblisensansvarlig i Fotballforbundet.

Rådmann misfornøyd

Rådmannen i Sarpsborg kommune er ikke like fornøyd med utspillet fra fotballforbundet.

- Dette er et typisk trusselbilde som blir laget for å lokke aktørene på banen. Og i dette tilfellet lykkes de jo bra med det, sier rådmann Einar Evensen.

Rådmannen sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han er oppgitt over at NFF stiller krav til kommunen om hvordan en framtidig stadion Sarpsborg skal se ut før 1. august.

- Jeg kommer til å be Sarpsborg Sparta FK allerede nå jobbe for at vi får utsatt fristen noe, slik at vi i hvert fall kan få benyttet tiden fram til bystyremøtet i september på å forberede saken, sier han.

Fredrikstad stadion er eneste arena i Østfold som tilfredsstiller NFFs nye krav om undervarme og flomlys. Heller ikke Melløs stadion i Moss har varmekabler under gressmatten

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: