Elyounoussi-show for Sarpsborg 08

Unggutten Mohamed Elyounoussi var i lekent humør da Sarpsborg 08 scoret fem mål mot HamKam.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi scoret tre mål borte mot HamKam. Her fra en kamp mot Sogndal forrige sesong.

HamKam–Sarpsborg 08 3–5

Det ble et jevnt og svært målrikt oppgjør mellom HamKam og Sarpsborg 08 søndag ettermiddag.

Hele åtte mål ble det før dommer Ola Hobber Nilsen blåste av kampen.

Sarpsborg-trener Roar Johansen var fornøyd med 3–0 ledelse etter 25 minutter, men at spillerne hans slapp HamKam inn i kampen igjen var han ikke like glad for.

– Vi er veldig gode frem til 3-0, men så begynner vi å rote bort noen baller. Det er fryktelig irriterende, men vi rister det av oss og vinner helt fortjent til slutt, sier han til Radio Prime Sarpsborg etter kampen.

Hat trick av Elyounoussi

Sarpsborg tok ledelsen etter 17 minutter, da unggutten Mohamed Elyounoussi headet ballen i nettet bak Gary Hogan etter et godt slått frispark av Tom Erik Breive.

To minutter senere var det Øyvind Hoås sin tur til å være servitør. Spissen spilte fri Elyounoussi på vakkert vis med utsiden av foten, og alene med keeper doblet G18-landslagsspilleren ledelsen.

Noen minutter senere var Elyounoussi i fokus igjen, da han spilte vegg med Tom Erik Breive og puttet sitt tredje mål, via HamKam-spiller Edmir Asani.

Det sikret hat trick på bare ni minutter for fetteren til mer kjente Tarik Elyounoussi.

– All ære til både Breive og Hoås som serverer meg. Med dem to blir det enkelt for meg å score mål. Livet er herlig akkurat nå. Jeg har noen gode treningsuker bak meg og det er det jeg nyter godt av nå, sier han til radiokanalen.

«Kamma» kom tilbake

Tore Andreas Gundersen

Tore Andreas Gundersen scoret to mål, men det holdt ikke mot Sarpsborg 08.

Tore Andreas Gundersen reduserte imidlertid til 1–3 minutter senere, da han dro seg fri på 17–18 meter og skrudde ballen vakkert rundt Björnsson i Sarpsborg-målet.

Da var det spilt kun 28 minutter og tilskuerne på Briskeby hadde vært vitne til hele fire mål.

Like før pause reduserte HamKam nok en gang. Christer Jensen kom seg løs på høyresiden og la knallhardt inn foran Sarpsborg-målet.

Helt upresset klarte Claes Jørgensen å sette ballen i eget nett. Dermed fikk HamKam fornyet håp før andreomgangen, med 2–3 til pause.

To tidlige mål etter hvilen

Det så ut som at selvmålet ga hjemmelaget en skikkelig vitamininnsprøytning, for det var et heltent HamKam som kom ut etter hvilen.

Allerede fem minutter ut i andreomgangen kom Tore Andreas Gundersen til en avslutning. Gjestenes kaptein Morten Giæver reddet på streken, men Gundersen var frempå returen og satt inn utlikningen på et slags saksespark.

Lykken varte imidlertid ikke lenge, for bare tre minutter senere plukket Martin Wiig opp ballen, dro seg løs fra to HamKam-spillere og plasserte ballen i vinkelen bak Gary Hogan med venstrebeinet.

– I dag var vi ikke med i starten, og det er det vi taper kampen på, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Like før slutt var også Sarpsborgs toppscorer Nicolay Solberg frempå og sikret en 5–3 seier med sitt 12 mål for sesongen. Sarpsborg har nå scoret fire eller flere mål i seks kamper denne sesongen.