NRK Meny
Normal

Sarpsborg møter Herlovsen i cupen

Damelaget til Sarpsborg 08 har fått en svært vanskelig vei videre i NM.

Video Fornøyd med seier og kjempescoring

Isabell Herlovsen er en av de beste spillerne i Norge. Nå skal hun møte Sarpsborg 08 i cupen.

Foto: Nyhetsspiller

I dag ble tredje runde av cupen for kvinner trukket. Der ble det klart at Sarpsborg 08 må reise til Romerike og møte Lillestrøm, som ligger på 2. plass i toppserien.

Laget har både Marita Skammelsrud Lund og Isabell Herlovsen fra Fredrikstad i stallen.

– Det er et av Norges aller beste lag, og vi er ikke riktig der enda. Det blir mye læring og en stor opplevelse, det er ikke noen tvil om det, sier Sarpsborg-trener Jon Erik Pettersen til NRK.no.

Lagene møtte hverandre til en treningskamp før denne sesongen. Den kampen vant Lillestrøm 5–0. Pettersen sier at det kan bli vanskelig å detonere en cupbombe på Romerike.

– Det blir veldig spennende å se hvor vi står i forhold til dem. Det er alltid en mulighet for at vi kan komme til en cupfinale, men det skal mye til. Hvis vi skal ha sjansen til det, så bør vi møte et lag av dette kaliberet kun én gang, og det burde vel vært i finalen, sier en realistisk trener.

Se hele oppsettet for tredje runde her:

Møter tabelljumbo i morgen

Treneren og resten av laget sitter i bussen på vei til Voss når NRK snakker med ham. Der skal de møte bunnlaget i 1. divisjon til seriekamp i morgen.

Med tre poeng mot Voss blander Sarpsborg seg for alvor inn i opprykkskampen til Toppserien. Etter åtte kamper ligger østfoldjentene på en tredjeplass, ett poeng bak opprykksplassen.

– Vi har et håp om å bli bedre enn i fjor, og da endte vi på femteplass. Sånn sett er vi i rute, og vi mener at vi er et bedre lag enn i fjor, sier Pettersen.

Er det snart på tide å justere opp målet til å gå for opprykk?

– Det kan være én kamp som er forskjellen på om det blir opprykk eller ikke. Går vi ikke opp i år, så er ikke det noen krise. Vi er et ungt lag, og sånn sett kan det kanskje være en fordel om vi får bli ett år til i førstedivisjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Billigere å handle i Sverige

    Endringer i kronekursen har gjort det betydelig billigere å handle i Sverige de siste månedene, skriver E24.

    – Det er 5–6 prosent rabatt på valutakursen siden nyttår i tillegg til allerede lave priser. Nå blir det ekstra mye å spare på grensehandel og Sverige-turen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1 til nettstedet.

  • Sarpsborg innebandy-kvinner ute

    Sarpsborg tapte to kamper og spilte en uavgjort i helgens NM-sluttspill i innebandy. Dermed går de ikke til NM-semifinalen.