NRK Meny
Normal

Voldtektstiltalt: – Jeg kan ikke unndra meg straff

En mann fra Sarpsborg er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne på en kafé i Oslo i fjor sommer.

Oslo tingrett, skilt over inngangsdør

Voldtektssaken behandles i sal 818 i Oslo tingrett.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ifølge tiltalen skal den 50 år gamle sarpingen gjentatte ganger ha tvunget kvinnen til å gjennomføre oralsex på ham, på bakrommet til en kafé i Oslo tidlig om morgenen torsdag 31. juli i fjor.

Han skal også ha gjort gjentatte forsøk på å gjennomføre vaginalt samleie, men han klarte ikke å gjennomføre dette på grunn av manglende ereksjon.

Kvinnen som ble voldtatt forklarte seg i Oslo tingrett da saken startet torsdag.

– Han sa flere ganger at hvis jeg fortalte det til noen så ville han drepe meg, mens han så meg i øynene, forklarte hun ifølge TV2.

– Kan ikke unndra meg straff

Politiet gikk ut med et bilde av en person de mente var gjerningsmannen. Etterlysningen førte til flere henvendelser som navnga den 50 år gamle sarpingen, som ble pågrepet få timer senere.

Mannen ba ifølge TV2 flere ganger om unnskyldning til kvinnen i retten. Han forklarte også at han erkjenner straffskyld, til tross for at han ikke husker hva som skjedde den aktuelle morgenen.

– Det er jeg som har gjort det, og da kan jeg ikke unndra meg straff, sa mannen i vitneboksen, sa han ifølge kanalen.

Påstand om forvaring

Overvåkningsbilder fra området rundt kafeen viste at mannen fulgte etter den fornærmede kvinnen på vei til kafeen der hun jobbet.

Statsadvokat Trude Antonsen varslet i sitt innledningsforedrag at påtalemyndigheten kommer til å legge ned påstand om forvaring for tiltalte.

50-åringen er tidligere dømt for blant annet to tilfeller av voldtekt og rekke volds- og vinningsforbrytelser. Hovedforhandlingen avsluttes i Oslo tingrett i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tatt i ranet bil

    Politiet i Halden har pågrepet en mann og en kvinne i en svenskregistrert bil. Bilen ble ranet fra eieren for en uke siden. Ingen av de pågrepne har førerkort, og siden begge var ruset skal det tas utvidede prøver. Politiet knytter også de to til et innbrudd i en bedrift i Halden.

  • Skader i armen

    En bilfører sjekkes for skader i armen etter kollisjonen i Osveien i Rakkestad. To biler var involvert, det er ikke meldt om andre skader, opplyser politiet.