NRK Meny

Sarpsborg Kommune

 • Har sendt en lovlighetsklage

  Rett linje-forkjemper Ståle Solberg (KrF) har sammen med fire andre sendt en klage til Fylkesmannen om Sarpsborg bystyres vedtak om hvor det nye dobbeltsporet til jernbanen skal gå. Solberg vil at Fylkesmannen skal vurdere om opplysningene og premissene som lå til grunn for bystyrets vedtak er riktige, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

  Ståle Solberg, bystyremedlem fra Sarpsborg KrF
  Foto: Birger Kjølberg / NRK
 • Ønsker flere elbiler


  Sarpsborg kommune bør søke støtte til å kjøpe sju elbiler fra den statlige tilskuddsordningen «Klimasmart». Det foreslår rådmann Unni Skaar. Komunen må bytte ut omkring 30 personbiler og servicebiler i år. Hvis Sarpsborg får vel 700.000 kroner i støtte kan summen brukes til servicebiler og ladere. Saken skal opp i formannskapet torsdag.

 • Glatte veier etter vannlekkasje

  Deler av vannet som har fosset ut i gatene i Per Gyntveien i Sarpsborg har fryst til is, noe som har ført til at det er svært glatte veier i området - særlig i bakken fra parkeringsplassen til lysløypa og nedover mot Sarpsborg sykehjem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Eker designer Saab-radar

  Eker design i Fredrikstad har designet en ny radar for flyprodenten Saab. For ni år siden forsøkte Bård Eker å kjøpe bilprodusenten Saab. Det gikk ikke. Nå lanserer Saab sin Giraffe 1X med Eker-design.

 • Amerikansk kampfly på besøk

  Ifølge Teknisk Ukelbad kommer det amerikanske superflyet F22 Raptor på besøk til Norge. Flytypen, som amerikanerne ikke eksporterer til noen, er aktuell for sporadiske besøk på Rygge. Der skal amerikanerne bygge hangarer og fasciliteter til blant annet F22 Raptor. Denne gangen skal flyene trene sammen med de nye F35-flyene på Ørlandet.