NRK Meny
Normal

– Vi har mye å gå på defensivt

LA MANGA (NRK): Sarpsborg-trener Geir Bakke innrømmer at det er en del å jobbe med defensivt før den nye sesongen i eliteserien.

Geir Bakke

Geir Bakke er klar på hvordan han ønsker at sitt Sarpsborg skal fremstå. Her sammen med Tom Erik Breive, Henrik Ojamaa og Joachim Thomassen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

I dag gjennomførte Sarpsborg 08 sin første ordentlige treningsøkt på spansk jord foran den nye fotballsesongen.

Hovedtrener Geir Bakke er klar på at La Manga-oppholdet blir en treningsleir med fokus på defensiv struktur.

– Vi jobber hele tiden med å strukturelt sett bli bedre på ting. Vi så blant annet mot Ljungskile at vi var åpne bakover i perioder, det var rufsete forsvarsspill. Det må vi ta tak i, sier han.

I den nevnte kampen mot Ljungskile, fredagen før avreise til Spania, slapp sarpingene inn fire mål på én omgang.

To kamper

I den sterke vinden på den spanske østkysten terpet sarpingene på formasjoner, presshøyde og vending av spillet onsdag formiddag.

Spillsekvensene ble flere ganger avbrutt av Bakke og hans assistent Tom Freddy Aune, som pekte og forklarte.

– Vi skal være fokuserte og konsentrerte, og jobbe med de riktige tingene inn mot de to kampene vi skal spille, sier Bakke.

Sarpsborg skal møte nyopprykkede Sandefjord fredag og Brann på mandag.

Tom Freddy Aune

Tom Freddy Aune stanset spillsekvensene flere ganger for å gi beskjeder og veiledning.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Ingen eksperimenter

Hovedtreneren forteller at selv om det blir mye defensiv terping frem mot seriestart, så ønsker han fremdeles at Sarpsborg 08 skal være et spillende fotballag, som kan begeistre også offensivt.

Geir Bakke

Geir Bakke stortrives i jobben som Sarpsborg-trener. Her snakker han med Start-trener Mons Ivar Mjelde og hans assistent Odd Berg.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Vi har fortsatt lyst til å være et lag som skal prege kamper med ball, så vi må finne den rette kombinasjonen. Det må gjenspeiles både i treningsarbeidet og i de to treningskampene.

Blir det noe eksperimentering i kampene mot Sandefjord og Brann?

– Nei, vi skal ikke eksperimentere med noe som helst. Vi vet hva vi prøver på, og det er det vi jobber med. Så er det bare å gjøre det, og å få det til.

Trives du i jobben?

– Ja, det er helt supert!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.