NRK Meny
Normal

Fester grepet om kvalik etter pangstart

Etter nok en seier for damelaget til Sarpsborg 08 ligger alt til rette for å sikre kvalik til Toppserien.

Sarpsborg 08-damene

Sarpsborg 08s damelag er på vei mot en ny kvalifiseringsduell om opprykk til Toppserien. Arkivfoto.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Elin Gladheim og Hedda Vedeler sørget for at Sarpsborg 08 fikk en pangstart i kampen mot Grei i formiddag.

Allerede etter fire minutters spill sendte de to hjemmelaget opp i en 2-0 ledelse. Den tidlige ledelsen satt sitt preg på resten av kampen, forteller hovedtrener Kenneth Øby.

– Jentene var fulle av energi i dag, og vi bestemte oss for å kjøre på, smile og ha det morsomt. Vi fikk full uttelling umiddelbart og valset over dem i første omgang. Vi skulle ønske at vi oftere var klart bedre enn motstanderen, men i dag var vi det, sier han.

Spissene deler toppscorertittelen

Kenneth Øby

Hovedtrener Kenneth Øby var fornøyd med at laget hans endelig var klart bedre enn motstanderen.

Foto: Per Kristian Syversen

Et drøyt kvarter ut i første omgang redusert Grei ved Tawar Sarzali, men åtte minutter senere økte Gladheim til 3-1 med sitt andre mål for dagen.

Målet var også Gladheims 17. for sesongen. Hun er dermed toppscorer i 1. divisjon, sammen med lagvenningen Henriette Ingvaldsen.

Ingvaldsen økte forøvrig Sarpsborgs ledelse til 4-1 to minutter før hvilen. De to toppscorerne skal ha mye av æren for at sarpejentene for andre år på rad snuser på kvalik til Toppserien.

– De er absolutt farlige foran motstandernes mål. Men de får også god hjelp fra resten av jentene. Vi har en veldig hardtarbeidende midtbanefirer, som tilrettelegger på en god måte. Vi bruker Elin i mellomrom og Henriette i bakrom, og de finner hverandre på en god måte. De er gode, sier Øby.

Helt på tampen av oppgjøret scoret også Mari Unneberg for Sarpsborg 08, og fastsatte sluttresultatet til 5-1.

Ingen fordel med opprykksklar motstander

Med tre nye, viktige, poeng ligger Sarpsborg 08 fremdeles på 2.-plass i 1. divisjon, med 39 poeng. Plassen gir kvalik til Toppserien neste år.

– Det setter absolutt en ekstra spiss på alt sammen. Det hadde vært fabelaktig morsomt om vi fikk det til i år, sier Øby om mulighetene for kvalik.

Urædd tapte 1-2 for Lyn tidligere i dag og ligger på 3.-plass med 35 poeng, mens Fortuna Ålesund tapte 1-2 for Fart, og står med 32 poeng.

Fortuna har forøvrig en kamp til gode på både Sarpsborg og Urædd.

Sarpsborg 08s neste seriekamp er borte mot den suverene serielederen Sandviken. Sistnevnte har allerede sikret opprykk til Toppserien neste år.

Men det er trolig ingen fordel for kvalikjagende sarpinger, sier Kenneth Øby.

– Jeg kan ikke se at det skal være det. De er gode, og de bør klare å få til en situasjon hvor de kan spille fritt og konsentrert, uten å ha noen angst for å tape. Da er det bare en fordel for dem, det å kunne spille med senkende skuldre. Det er ingen fordel for oss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.

  • Rykker ut til brann i hytte

    Nødetatene er på vei til Økholmen på Hvaler etter melding om brann i en hytte. Det er forløpig uvisst hvor stor brannen er.