NRK Meny
Normal

Sarpsborg får besøk av Rosenborg

Sarpsborg 08 og Rosenborg lar valgdag være valgdag når de barker sammen i eliteserien i dag.

Rosenborgs Fredrik Winsnes tapper duell med Sarpsborgs Michael Røn

Fredrik Winsnes tapte denne duellen med Tom Erik Breive, men vant kampen 4-0 sist.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

På fredag møtte nærmere 200 supportere opp på Sarpsborg 08 sin trening for å vise at de støtter klubben også i motgang.

I dag håper de samme supporterne og resten av Sarpsborg at spillerne skal respondere på overraskelsen ved å slå trønderne og ta tre poeng for første gang siden 19. mai, da de vant 2–0 over Aalesund.

Rosenborg på sin side kan klatre opp på fjerdeplass med seier i dag, tre poeng bak Brann på bronseplass, men med to kamper mindre spilt.

Kampen spark for spark fra kl. 19.00

Har gledet seg i 14 dager

Sist gang de to lagene møttes endte det hele 4–0 i favør dagens gjester. Sarpsborg har ikke tatt et eneste poeng siden den gang, og er avhengige av tre poeng for å tette luken opp til Sogndal, som ligger over nedrykksstreken.

Men et Rosenborg som bare har serien å tenke på etter å ha blitt slått ut av alle andre turneringer kan bli en vanskelig motstander for østfoldingene. Trønderne kommer dessuten til Sarpsborg stappfulle av selvtillit etter å ha slått Odd Grenland 7–0 før landslagspausen.

– Vi må ta frem den sulten vi hadde før Odd-kampen. Jeg merket det allerede i garderoben etter kampen, at vi allerede da så frem til kampen mot Sarpsborg. Det blir viktig å følge opp det som vi gjorde sist, sier Jan Jönsson til rbk.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jan Jönsson og Kjetil Rekdal

Jan Jönsson sier Rosenborg skal gjenta oppskriften som fungerte så godt mot Odd Grenland. Her er treneren sammen med Kjetil Rekdal.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Ny spiss fra start?

Hjemmelaget har slitt tungt denne sesongen, men har for første gang på lenge nærmest samtlige førstelagsspillere klare for kamp. Bare Berat Jusufi, Glenn Roberts og Hugues Wembangomo er ute mot Rosenborg.

Hos dagens gjester er det kun Per Verner Rønning som er usikker til dagens «valgkamp». I tillegg ryktes det at den nyinnkjøpte spissen John Chibuike får prøve seg på topp fra start – i tospann med eliteseriens toppscorer, Rade Prica.

Les også:

– John har begynt å finne plassen sin i laget, og det er en god fotballspiller. Vi har forsøkt å utnytte den korte tiden han har hatt sammen med laget på beste måte. Og da særlig terpet på samarbeidet med Rade, sier Jönsson til rbk.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: