Sarpsborg banket FFK i Høgmo-debuten: – Vi må ha inn fire-fem kvalitetsspillere

Per-Mathias Høgmo fikk ingen god start som Fredrikstad-trener i treningskampen mot Sarpsborg 08. Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 4-0.

Gaute Vetti og Kachi jubler for Sarpsborg 08

Gaute Vetti scoret Sarpsborg 08s andre mål mot Fredrikstad i en treningskamp tirsdag.

Foto: Sarpsborg 08

Høgmo er mannen som skal forsøke å løfte FFK opp fra 2. divisjon og tilbake i toppen av norsk fotball. Treningskampen mot Sarpsborg bar tydelig preg av nivåforskjellen mellom lagene.

Etter kampen var Høgmo tydelig på at han trenger å forsterke laget.

– Vi må ha inn fire-fem kvalitetsspillere til. Vi leter både i Norge og internasjonalt, men vi ønsker å være trygge på de spillerne vi henter inn, sa den tidligere landslagssjefen til Fredriksstad Blad.

Høgmo ny Fredrikstad trener

Fredrikstad-trener Per-Mathias Høgmo er klar på at troppen må forsterkes kraftig før sesongen starter i april.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Treningskampen mot de to rivalene ble avtalt så sent som søndag.

Ti minutter var spilt da Kristoffer Normann Hansen sendte forrige sesongs bronsevinner i føringen. Bare minuttet senere doblet nykommeren Gaute Vetti ledelsen til 2-0.

Vetti kom til sarpingene fra Nest-Sotra i desember, og har imponert på både trening og i treningskampene så langt denne vinteren.

– Vi er lekne

I annen omgang tegnet prøvespiller Ismaël Coulibaly og Rashad Muhammed seg på scoringslista for et noe B-preget Sarpsborg-mannskap, og kampen endte dermed 4-0.

Sarpsborg-trener Geir Bakke mener laget hans burde ha vunnet med en enda større margin.

– Vi burde scoret mer. Jeg synes vi spiller en ok kamp. Vi har mange spillere på banen som ikke kjenner hverandre så godt, slik at relasjonene mellom spillerne ikke er så bra, men jeg synes likevel at vi spillemessig er ganske gode. Vi skaper mange sjanser, scorer fire mål og er lekne, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Fredrikstad serieåpner i 2. divisjons 1. avdeling hjemme mot Asker 15. april, mens Sarpsborg 08 åpner Eliteserie-sesongen hjemme mot Rosenborg 11. mars.