Sarpsborg 08 vant måldrama

Fire scoringer på ti minutter da Sarpsborg 08 beseiret Sandnes Ulf med 3–2 torsdag kveld.

Jérémy Berthod om kampen

Sarpsborg 08 sikret seg tre nye poeng da de slo Sandnes Ulf 3–2 hjemme på Sarpsborg Stadion torsdag kveld. 3000 tilskuere fikk oppleve en sjansefattig førsteomgang og et fyrverkeri av en andreomgang.

Dette var en god seier for oss, sier matchvinner Jérémy Berthod til NRK.

– Etter seieren i Haugesund sa vi at vi måtte ha seks poeng etter disse to kampene, men nå skal vi bare fortsette i den neste kampen mot Tromsø, lover han.

(Teksten fortsetter under bildet)

Mohammed Elyounoussi scoret to mål

Mohammed Elyounoussi feirer et mål. Arkivfoto.

Gjestene startet målfesten

Sarpsborg 08 hadde mye ball i den første omgangen, men det var gjestene som skulle score det eneste målet i første omgang.

Bjørnar Homvik kom seg fri på venstresiden. Han slo ballen 45 grader ut til Tommy Høiland, som plasserte den opp i nærmeste kryss.

Bare fem minutter tidligere hadde gjestenes Martin Helle prikket stolpen med et skudd fra vel 20 meter.

Sarpsborg 08 var ikke ufarlige de heller. Etter en halvtimes spill fikk hjemmelagets Magnus Sylling Olsen en kjempemulighet.

Sylling Olsen ble frispilt av Mohammed Elyounoussi og kom alene med Sean McDermott i Sandnes målet. Avslutningen gikk imidlertid på feil side av stolpen.

– Vi var sinte etter pausen

De siste fem minuttene av omgangen klarte Sarpsborg 08 å sette et visst trykk på gjestene. De fikk blant annet en del dødballer.

Etter 43 minutter ropte Sarpingene på straffespark. Et skudd fra Gudmundur Thorarinsson ble blokkert av Sandnes forsvarer inne i 16 meteren.

Sarpingene mente han blokkerte med hånda, men det var ikke dommer Kristoffer Helgerud enig i. Gjestene tok med seg ledelsen inn til pause, etter en litt sjansefattig første omgang.

– Vi var veldig sinte i garderoben i pausen. Vi var ikke med i kampen i det hele tatt, sier Berthod.

(Teksten fortsetter under)

• SE VIDEO:
    Den franske venstrebacken Jérémy Berthod ble i dag presentert som ny spiller i Sarpsborg 08.

Fyrverkeri i andre omgang

Sjansefattig ble det imidlertig ikke i den andre omgangen.

– Vi gjør en fantastisk andreomgang. Vi skaper masse sjanser og alle legger ned en kjempeinnsats, sier Berthod.

Sarpsborg 08 gikk nemlig rett i angrep. Og da Magnus Sylling Olsen headet utenfor etter bare 40 sekunder så våknet det håpefulle hjemmepublikummet til liv. Og etter 54 minutter fikk Sarpsborg 08 utligningen de ville ha. Gudmundur Thorarinsson dukket opp en på en retur fra Sandnes Ulf keeperen, og satte balle sikkert i hjørnet.

Brian Deane

Sarpsborg-trener Brian Deane.

Men gleden skulle vise seg å være kortvarig for hjemmelaget. Bare tre minutter etter utligningen, så sørget Tommy Høiland for at gjestene nok en gang var foran i målprotokollen.

Han spilte et flott veggspill med Marius Helle på sekstenmeteren og avsluttet kontant under Sarpsborg keeper Duwayne Kerr.

Og nå tok det virkelig av på Sarpsborg Stadion. For tre minutter senere var hjemmelaget frampå igjen. Magnus Sylling Olsen dro av to mann på sekstenmeteren, før han fosset inn i boksen og avsluttet sikkert til 2–2.

«I think it was a tunnel»

Men hjemmelaget stoppet ikke der. Bare fire minutter etter utligningen eksploderte det for alvor på Sarpsborg Stadion. Et innlegg fra høyresiden ble headet i mål av franskmannen Jérémy Berthod.

Dermed stod det 3–2 til Sarpsborg 08 etter 64 minutter. Det betyr altså at det kom hele fire mål på ti minutter på Sarpsborg Stadion.

–I pausen fikk vi beskjed om å være flere i boksen. Da jeg så Magnus med ballen, så tenkte jeg, hvorfor ikke? Jeg bare løp og hadde litt flaks, for forsvarsspilleren så ikke at jeg kom, sier Berthod om målet sitt. Før han legger til:

– «I think it was a tunnel».

– Jeg er veldig glad for å score og veldig glad for at vi vinner, fortsetter han.

– Tøff kamp mot Tromsø

Kampen roet seg litt etter 3–2 scoringen. Og gjestene kom sakte, men sikkert inn i kampen igjen.

Etter 82 minutter fikk de også en stor sjanse. Milos Mihajlov raget høyest på et hjørnespark fra gjestene. På streken stod Tom-Erik Breive og hindret utligning.

Nærmere kom aldri gjestene og det endte dermed 3–2 til Sarpsborg 08.

I neste serierunde reiser Sarpsborg 08 til Alfheim for å møte Tromsø. Der er seier mulig ifølge matchvinner Berthod.

Det blir en tøff kamp, vi vil være i toppen og vil vinne hver kamp, så seieren i dag er bare en seier i sesongen, avslutter Jérémy Berthod til NRK.

Sarpsborg 08 ligger nå på femteplass på tabellen og har nå fire poeng opp til serieleder Strømsgodset. Dette var den åttende serierunden i eliteserien.