Vålerenga ble for sterke på Ullevaal

–Vi gjør ting mot oss selv, sier Sarpsborgtrener Geir Bakke etter 1-3 tapet for Vålerenga søndag kveld.

VIF

Vi har en god inngang på begge omgangene, dessverre så gjør vi ting mot oss selv, som gjør at de får for enkle mål. Det gjør noe med selvtilliten vår og med hvordan vi opptrer som lag, sier Geir Bakke til NRK etter kampen.

For Sarpsborg 08 misbrukte den første av to sjanser til å vinne på Ullevaal i høst. Nå er riktignok den neste kampen langt viktigere, da laget møter Rosenborg i cupfinalen.

Geir Bakke, Sarpsborg 08

Sarpsborg-08-trener Geir Bakke var skuffet etter kampen mot Vålerenga.

Men fullt så galt var det heller ikke i dag. For spillemessig var det en jevn kamp på Ullevaal, og gjestene hadde to gigantiske muligheter til å ta ledelsen før fem minutter var spilt. Gjestene fortsatte å dominere og var klart best i starten av kampen, men de klarte aldri å utnytte overtaket i form av scoring.

Kjempetabbe

Score skulle imidlertid hjemmelaget gjøre. Da halvtimen var passert fikk Elias Mar Omarsson ballen etter klabb og babb i feltet og Islendingen hamret ballen inn bak en sjanseløs Duwayne Kerr i Sarpsborgmålet.

Sjanseløs var verken Kerr eller Andreas Nordvik på hjemmelagets andre mål. Kerr spilte ballen til Nordvik, som sendte en svak ball tilbake igjen til Kerr. Keeperen svarte med å servere stortalentet Ghayas Zahid, som fikk en enkel jobb med å øke hjemmelagets ledelse.

Det er jo veldig enkle mål som kommer i mot, det er jo gavepakker, så det er tungt å løfte seg etter et par sånne, sier Bakke.

Fikk tidlig redusering

Sarpsborg startet også den andre omgangen best. Og denne gangen klarte også østfoldingene å score. Anders Trondsen fant Alexander Groven med en glimrende bakromspassning og Groven svarte med å lobbe inn reduseringen for gjestene.

Men det skulle bare gå seks minutter før Vålerenga økte igjen. Sarpsborg mistet ballen på egen halvdel og ble hardt straffet da Daniel Fredheim Holm skrudde ballen i lengste hjørne fra noen og tjue meter. En utsøkt scoring, men slett forsvarsspill av gjestene. Scoringen kom i en god Sarpsborgperiode og ble nok veldig avgjørende.

Det oppleves ikke hyggelig når vi kommer opp på 1-2 der og er litt i dytten og har litt overtaket. Når vi da får 1-3 imot så ser jeg at lufta går litt ut av gutta og da syns jeg synd på dem, sier Bakke.

Føler du at alle Vålerengas scoringer kunne vært unngått?

Det er klart at hvis du pirker i det, så er vi 7 mot 3 på den første scoringen, vi gir bort den andre og selvom Daniel Fredheim Holm utfører sin scoring på vakkert vis, så er det en gavepakke på det tredjemålet og. Det er jo gode prestasjoner av de å sette sjansene, men så er det samtidig dårlige prestasjoner av oss å gi dem de sjansene, avslutter Geir Bakke.

Vålerenga hadde kontroll resten av kampen og kunne også økt ledelsen.Sarpsborg 08 har åtte poeng ned til Mjøndalen på nedrykksplass med tre kamper igjen av årets Eliteserie. Det betyr at Sarpsborg i teorien kan rykke ned, men mye skal gå galt dersom ikke befolkningen i Olavs by skal få se Eliteseriefotball også neste sesong.