NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 tapte på hjemmebane

Sarpsborg 08 tapte for Kongsvinger hjemme i kveldens toppoppgjør på Sarpsborg Stadion. Glenn Roberts ble utvist etter 40 minutter.

Joakim Klæboe (t.v) og Roar Johansen

Sarpsborg 08 tapte kveldens kamp mot Kongsvinger.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Sarpsborg 08 tok i kveld i mot Kongsvinger til dyst på Sarpsborg Stadion. Kampen ble ikke noe annet enn et lite gjesp, men etter 40 minutter ble det fullt kaos på matta.

Sarpsborg 08s Glenn Roberts tente på alle plugger da han i en løpsduell med Morten Hæstad så ut til å tråkke på høyrebacken. KIL-spillerne stormet til og ga spissen huden full.

Oppe i alt kaoset kom også flere av hjemmelagets spillere til og det hele endte med at Sarpsborg-spissen ble utvist.

Kongsvinger tok ledelsen

Etter jevnspilte åpningsminutter var det hjemmelaget som fikk den første muligheten.

Morten Giæver rev seg løs på utsiden av 16-meteren og slo inn på Øyvind Hoås. Den høyreiste spissen maktet derimot ikke annet enn å heade ballen rett på Kongsvinger-keeper Kim Deinoff.

Og etter 16 spilte minutter satt ballen i nettet for Kongsvinger. Etter å ha fintet bort Berat Jusufi, dro Andreas Moen seg inn i 16-meteren og klinte til.

Fra spiss vinkel banket han ballen i nærmeste stolpe og Kongsvinger-ledelsen var et faktum.

Sarpsborg-dominans i andre omgang

Til tross for utvisningen rett før pause, var det hjemmelaget som kjørte kampen de siste 45 minuttene.

Og flere gode muligheter til tross; det var det ingen blåkledde som maktet å få ballen i mål. Derimot var det Andreas Moen som nok en gang dukket opp inne i 16-meteren.

Etter flere gode sjanser for hjemmelaget fikk KIL sin ene gode mulighet, som de tok meget godt vare på.

Henry Joseph Shindika mottok ballen utenfor 16-meteren og chippet ballen inn til Andreas Moen. Nok en gang, fra spiss vinkel, banket han ballen i nettet bak Sarpsborg-keeperen.

Hjemmelaget greide å komme tilbake én gang ved Mehmed Divanovic, men reduseringen kom for sent, og kampen endte med seier til Kongsvinger som nå ligger på 2. plass i Adeccoligaen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 18.50-nyhetene

  • Sarpsborg 08 vant mot Strømmen

    Det ble en 3-1 seier til Sarpsborg 08 over Strømmen i en treningskamp på Sarpsborg stadion fredag ettermiddag. Danske Ronnie Schwartz scoret to mål, mens Kristoffer Larsen scoret sarpingenes tredje. Schwartz hadde muligheten til å sikre et hattrick, men skjøt over mål på en straffe.