Kjempetabbe av Kerr da Sarpsborg tapte

Henrik Ojamaa utvist og Duwayne Kerr med kjempetabbe da Sarpsborg 08 gikk på årets første tap søndag kveld.

Sandefjord - Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 og Amin Askar (bildet) tapte for Sandefjord søndag kveld.

– En vanskelig kamp for begge lag i dag. Det humpet og spratt veldig her ute og jeg er sikker på at begge lag ønsker å spille annerledes enn de får gjort her i dag, sier Sarpsborgtrener Geir Bakke til NRK etter kampen.

Geir Bakke

Geir Bakke var ikke veldig snakkesalig etter kampslutt.

Verken Duwayne Kerr eller Henrik Ojamaa sover nok veldig godt i natt etter å ha blitt ufrivillig avgjørende da Sarpsborg 08 tapte 0–1 for Sandefjord søndag kveld.

Henrik Ojamaa

Utvist: En overivrig Henrik Ojamaa fikk det røde kortet etter å ha meiet ned en Sandefjordspiller.

Først ble Ojamaa utvist etter at han meiet ned en Sandefjordspiller etter 54 minutter, så gjorde Kerr en skikkelig tabbe da han fomlet ballen inn i mål etter 64 minutter etter et skudd fra innbytter Kristoffer Normann Hansen.

Jeg vet ikke om det var rødt kort, og jeg vet ikke hvordan Duwayne har det nå, sa en ordknapp Bakke etter kampslutt.

Duwayne Kerr

Duwayne Kerr var alt annet enn heldig på Sandefjords seiersmål.

Sandefjordtrener Lars Bohinen var også i tvil om hva han syns om situasjonen.

Det er vanskelig å si om det er rødt kort. Men det er nok nærmere rødt enn gult kanskje, sier han.

Han var naturlig nok glad for tre poeng mot det han ser på som en rival for sitt eget lag.

Det er viktig for oss å ta poeng fra de vi tror vil havne rundt oss på tabellen og i så måte veldig viktig med tre poeng her i dag. Kampen i seg selv er dårlig og vi har mye å jobbe med, spesielt hva vi gjør med ball, avslutter Bohinen.

Bohinen Sarpsborg-kamp

Lars Bohinen og Sandefjord kunne juble for tre poeng hjemme mot Sarpsborg 08.

Ingen sjanser før pause

Den første omgangen ble ikke mye å skrive hjem om. Ikke ett eneste skudd ble løsnet mot noen av målene og begge keeperne var nok lettet over det varme været i Sandefjord søndag kveld.

En kjedelig første omgang der Andreas Nordvik måtte ut med skade for gjestene etter å ha blitt skadet like før pause.

Ojamaa utvist

Den andre omgangen startet i hvert fall litt friskere og gjestene klarte å skape sin første mulighet. Liridon Kalludra spilte fri Kristoffer Tokstad, men Tokstads avslutning gikk veldig langt over mål.

Så ville Henrik Ojamaa sannsynligvis sette fart i oppgjøret og satte full fart etter en løs ball. Dessverre for Ojamaa kom Sandefjords Viktor Demba Bindia først på ballen og Ojamaa endte med å meie ned Sandefjordspilleren. Dommer Tommy Skjerven var raskt fremme med det røde kortet og Sarpsborg 08 måtte spille resten av kampen med ti mann.

Sandefjord tok nå over kampen og etter 64 satte innbytter Kristoffer Normann Hansen inn 1–0 med sitt første spark på ballen. Ett skudd Sarpsborgs keeper Duwayne Kerr burde ha reddet, men klarte å fomle over streken.

Mulig straffe

Gjestene slet med å skape noe som helst og med unntak av Kristoffer Tokstads gode skuddforsøk etter 73 minutter. Men Sandefjords keeper Michael Tørnes fikk slått skuddet til corner.

Etter 88 minutter ropte gjestene på straffe da Anders Konradsen falt innenfor sekstenmeteren. Dommer Skjerven valgte å ikke blåse straffespark til gjestene. Dermed ebbet det hele ut med 1–0 til Sandefjord i en noe kjedelig fotballkamp.