Sarpsborg 08 tapte for Molde

Molde ble for sterke da Sarpsborg 08 gjestet Molde Stadion lørdag ettermiddag.

Molde - Sarpsborg 08

Molde – Sarpsborg 08 3- 1 (1–1)

Sarpsborg 08 tok ledelsen i første omgang ved Jérémy Berthod. Men Molde snudde kampen og vant til slutt 3–1 over Sarpsborg 08.

Vi taper for et godt lag i dag, de har noen fantastiske spillere, sa Sarpsborg 08 trener, Brian Deane til C-More etter kampen.

Brian Deane

Sarpsborg 08 trener Brian Deane

♦Eliteserien

Det var hjemmelaget som hadde ballen mest i første omgang. Gjestene fra Sarpsborg prøvde å ligge kompakt og satse på kontringer. Ingen av lagene klarte å skape de helt store målsjansene, men det var Molde som skapte det som var å snakke om.

Men etter 26 minutter fikk Sarpsborg 08 et hjørnespark. Ballen havnet hos Jérémy Berthod, som fikk stå alene inne i sekstenmeteren og sette inn 1–0 til Sarpsborg.

Molde fortsatte å ha mye ball, men måtte vente til omgangen var på overtid før de klarte å trenge ordentlig igjennom. Høyreback Martin Linnes ble spilt fri inne i sekstenmeteren og skjøt ballen via tverrligger og inn i det lengste hjørnet. Dermed stod det 1–1 til pause.

Et veldig viktig psykologisk mål for oss, sa Molde manager Ole Gunnar Solskjær til C-More.

Håpet å beholde avstanden

Kampen fortsatte i samme spor etter pause. Bortsett fra at målsjansene ble flere og større. Gjestene fikk en stor mulighet til å ta ledelsen på nytt da Mohammed Elyounoussi ble nydelig frispilt av Øyvind Hoås etter 60 minutter. Men den ettertraktede unggutten klarte ikke å sette ballen forbi Molde keeper Ørjan Nyland.

I stedet var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Nok en gang var det høyreback Martin Linnes som var fremme og avsluttet. Hans avslutning gikk via en Sarpsborg spiller og havnet hos Daniel Chima Chukwu, som fikk en enkel jobb med å sette inn 2–1 til hjemmelaget.

Sarpsborg 08 maktet ikke å komme tilbake i kampen. Og på overtid var det i stedet tidligere FFK spiller Zlatko Tripic som punkterte kampen for Molde.

Vi hadde håpet å få med oss poeng i dag og beholde avstanden ned til Molde, men vi burde nok heller møtt dem for et par uker siden, sa Brian Deane til C-More.

-Det laget vi møter i dag kommer aldri i verden til å ligge i bunnen ved sesongslutt. De ender sannsynligvis på topp fire, avsluttet Deane til C-More.

Sarpsborg 08 lå seks poeng foran Molde før lørdagens kamp. Men med tapet i dag knappet Molde inn forspranget til bare tre poeng.