NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 tapte bunnkampen

Sarpsborg 08 presset på for utligning i sluttminuttene. Men i stedet avgjorde hjemmelaget på en kontring.

Sandnes Ulf
Foto: Tommy Ellingsen / NTB scanpix

Sarpsborg 08 skapte nok til å få med seg poeng i Sandnes søndag kveld. Men det var bare hjemmelaget som fant veien til nettmaskene og dermed ser det ikke bra ut med tanke på ny eliteserienkontrakt for østfoldingene.

♦Slik var Sandnes Ulf - Sarpsborg 08

♦Eliteserien

Det var ventet å bli en krig i rogaland i kveld. Og krig ble det. Kampen ble preget av få målsjanser og masse dueller. Nå skal det også sies at været ikke innbød til den mest underholdene fotballen heller.

Gjestene hadde noen halvsjanser før pause, men ikke veldig mye å skrive hjem om.

–Det ble litt som forventa, to lag som kriger mye. Men vi skal gå ut å krige mer enn dem i andre omgang, sa Sarpsborg kaptein Ole Heieren Hansen til C-More i pausen.

Store Sarpsborg sjanser

Selvom andre omgang også startet med mange feilpassninger og mange dueller,så jobbet gjestene seg til noen store målsjanser. Og i løpet av de første ti minuttene av andre omgang hadde Sarpsborg 08 hatt tre enorme sjanser.

Først fikk Mohammed Elyounoussi en gavepakke av Sandnes forsvaret. Men skuddet til Elyounoussi ble blokkert av en Sandnes-forsvarer.

På de påfølgende cornerene ble det farligheter igjen. Men Sandnes Ulf fikk til slutt klarert med nød og neppe.

–Det er veldig vanskelige forhold her ute. En feil kan avgjøre alt,sa Brian Deane til C-More i pausen.

Og det fikk han rett i. For etter 56 minutter mistet Kjetil Berge ballen nede ved eget cornerflagg. Steinthor Thorsteinsson tok med seg ballen inn i sekstenmeteren og slo ballen inn foran mål. Ballen endte til slutt hos Kenneth Sola som satte ballen bak en sjanseløs Duwayne Kerr i Sarpsborg målet.

–Han burde kanskje klarert den ballen. Det er det beste når man er usikker, sa Brian Deane.

Straffet på en kontring

Sarpsborg 08 presset på for utligning mot slutten av kampen. Gjestene kom også fryktelig nær ved et par anledninger. Nærmest var Aaron Samuel da han kjempet til seg ballen og skjøt via Sandnes keeperen og i stolpen.

–Vi scorer ikke mål og da taper man på dette nivået,var Brian Deanes dom etter kampen.

Og som så ofte før i fotball,så er det laget som satser alt fremover som ender opp med å slippe inn mål. Sarpsborg hadde sendt nesten alle i angrep og ga bort store rom å kontre i. Marius Helle fikk ballen på midten og fikk med seg tre lagkamerater mot Sarpsborg ene forsvarsspiller.

Innbytter Helle fant til slutt en annen innbytter, Steven Lennon, som fikk en enkel oppgave med å punktere kampen.

–Dette er ikke bra, vi slipper inn juniormål. Det er syv kamper igjen og vi må ta oss sammen og finne en måte å vinne på,avsluttet Brian Deane.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.