NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 snytt for seier

Sarpsborg 08 feiret nyåpningen av Sarpsborg stadion med flott fotball og storspill mot Notodden, men måtte se seg slått av et effektivt Notodden-lag.

Sarpsborg 08 og Bryne

Sarpsborg 08 tapte 1-2 i deres første hjemmekamp i årets 1. divisjon mandag kveld. Her fra første bortekamp mot Bryne, som endte 0-0.

Foto: NRK / NRK

Notodden, som av mange blir ansett som en av favorittene i årets Adeccoliga, hadde til tider svært lite å stille opp med mot et friskt Sarpsborg-lag, men de gjorde det sarpingene ikke maktet, nemlig å omsette sjansene sine i mål. Dermed måtte Sarpsborg se seg slått i en kamp der ingen ville klaget om alle poengene hadde blitt igjen i Sarpsborg.

Fikk tidlig ledelse

Allerede etter 15 minutter kunne sarpingene juble etter at Ole Jørgen Halvorsen fikk ballen servert av Martin Wiig inne i 16-meteren. Den tidligere Notodden spilleren var nådeløs mot gamle lagkamerater og hamret inn ledelsen.

Sarpsborg fortsatte å presse gjennom hele omgangen men klarte ikke å score på de sjansene de fikk, og lagene gikk til pause på 1-0.

Fortsatte presset

Etter pause fortsatte sarpingene der de slapp i førsteomgang, og skapte et par store sjanser, men også nå uten tellende resultat, noe som også var den største svakheten til laget under forrige sesong.

Men der Sarpsborg 08 svikter er Notodden svært effektive. Etter 73 minutter blir Ibba Laajaab spilt fri av Kristian Ystaas, og avanserer noen meter før han smeller ballen kontant i målet til Joacim Heier, og utligner for telemarkingene på en av deres få sjanser i kampen.

Fem minutter før slutt er Notodden frempå igjen når den unge midtbanespilleren Martin Mathisen gir bort en unødvendig corner, som Lennart Steffensen slår inn foran Sarpsborg målet. Der klarer Christer Fjellstad å krangle inn en 1-2 ledelse for gjestene, som dermed får med seg 3 viktige poeng i deres ferd mot opprykk.

I neste serierunde spiller Sarpsborg 08 hjemme mot Skeid, mens Notodden møter Mjøndalen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet tok førerkort

    Utrykningspolitiet stoppet tidligere i kveld en svensk bilfører som kjørte i 137 kilometer i timen i 90-sonen. Svensken ble stoppet på E18 i Eidsberg, skriver politiet på Twitter.

  • Totalforbud mot medbrakt alkohol

    Det blir nå totalforbud mot medbrakt alkohol på russefester, det skriver Aftenposten. Politidirektoratet sier til avisa at både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling.