Sarpsborg 08 sikret kvalik-plassen

I dag sikret Sarpsborg 08 seg kvalik-plassen som kan sende laget til Eliteseriespill.

Sarpsborg stadion
Foto: Sebastian Nordli / NRK

Også for Ham-Kam var denne kampen svært viktig. Da de var avhengige av tre poeng for å unngå nedrykk. Men slik gikk det altså ikke.

Les også: Fullstendig kampreferat

Les også: Ham-Kam rykker ned

Ham-Kam blir det første laget på mange år som raser rett fra eliteserien til 2. divisjon.

Se også: Tabeller og resultater fra 1. divisjon

Defensivt HamKam

HamKam gikk defensivt ut, og Sarpsborg fikk tidlig et godt tak på kampen. Etter 15 minutter la Martin Wiig igjen til Øyvind Hoås. Den Høyreiste spissen fikk ikke skikkelig trøkk i avslutningen, men Ivar Rønningen i HamKam målet hang ikke med, og ballen trillet rolig i mål.

Dermed ledet hjemmelaget 1-0 og HamKam måtte komme seg fremover på banen. Etter 32 minutter var Truls Hagen frempå for gjestene, men skuddet fra 14 meters hold gikk over tverrliggeren. HamKam kom bedre inn i kampen utover omgangen, men Sarpsborg gikk likevel til pause med en fortjent 1-0-ledelse.

Sluttspurt

HamKam la om til 4-3-3 i 2. omgang og laget skapte mye mer. Pasoja hadde et godt skuddforsøk etter 56 minutters spill, men Sarpsborg-keeper Heier var på plass. HamKam førte den andre omgangen, men også hjemmelaget kom til enkelte sjanser. Like før slutt var Martin Wiig nære på da han kom alene med keeper, men ballen gikk like utenfor.

Dermed ble det en trist dag for HamKam som klubb, og for fansen som må se laget sitt ta den tunge turen ned i 2 divisjon.

HamKam-trener Vegard Skogheim var tom ord for etter kampen.

- Dette er så tungt at jeg ikke har noen tanker. Ord blir fattig i forhold til dette. For det første har ikke vi vært gode nok i år. For det andre scorer ikke vi på sjansene våre i dag og for det tredje går ingen av resultatene i de andre kampene vår vei, sier han.