NRK Meny
Normal

Kun uavgjort for Sarpsborg

Sarpsborg 08 rotet bort muligheten til å klatre opp på direkte oppryksplass.

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 raknet fullstendig mot slutten, i bortekampen mot Follo, og fikk bare med seg ett poeng hjem til Østfold.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Hele Sarpsborg 08 som klubb har hatt en meget god sesong så langt. Juniorlaget er klare for neste sesongs interkretsserie, damelaget rykket lørdag opp til andredivisjon, og søndag kunne herrelaget klatre opp på plassen som gir direkte opprykk til Eliteserien.

Det var de også i ferd med å gjøre, helt til det gjenstod 15 minutter av bortekampen mot årets store cup-askeladder Follo.

Dominerte starten

Sarpingene gikk hardt ut fra start, noe som resulterte i tre cornere allerede de tre første minuttene, uten at det endte i tellende resultat. To minutter på overtid i første omgang sendte imidlertid midtbaneanker Joackim Jørgensen de tilreisende tilskuerne til himmels.

LES OGSÅ:

Drøye ti minutter etter hvilen ble det på nytt jublet fra borteseksjonen på Ski Stadion. Og nok en gang var det Jørgensen som fikk æren av å putte ballen i nettet bak Follo-keeper Glenn Arne Hansen.

Og da Follo fikk Patrik Karoliussen utvist etter 63 minutter, virket det ganske sikkert at gjestene ville ta med seg tre poeng og direkte opprykksplass hjem til Sarpsborg.

Raknet fullstendig

Men den gang ei. Follo viste, som så mange ganger i årets cup, at de ikke er et lag man skal ta så alt for lett på. Anført av en strålende Alexander Ruud Tveter kjempet de seg på nytt i kampen, og kjempet gjestene fullstendig ut av stilen.

Etter 74 minutter kom reduseringen de hadde kjempet for. Ruud Tveter ble spilt igjennom av Christian Bwamy, og plasserte ballen i nettmaskene bak Magnus Hjulstad, via stolpen.

Follo fortsatte å presse og hadde flere muligheter til å utligne, blant annet etter 78 minutter da ballen strøk tverrliggeren til Hjulstad, etter et knallhardt skudd av Bwamy.

Tre minutter senere var uansett utligningen et faktum. Bonaventure Maruti vant ballen helt nede ved dødlinja, og slo inn til en bedre plassert spiller. Magnus Hjulstad reddet i første omgang, men returen havnet i beina til Ruud Tveter som enkelt kunne sette ballen i det tomme målet.

Dermed endte kampen 2-2.

Helt åpent

Med Sarpsborgs uavgjort mot Follo, samtidig som Sogndal tapte 2-0 borte mot Løv-Ham er det fortsatt helt åpent når det gjelder hvem som rykker opp til Eliteserien neste år.

Sogndal topper fortsatt tabellen med 52 poeng, når det gjenstår tre serierunder, men Fredrikstad og Sarpsborg følger like etter med 45 poeng hver. Fredrikstad har imidlertid én kamp mindre spilt enn sine rivaler fra Sarpsborg, og møter serieleder Sogndal førstkommende onsdag.

I motsatt ende av tabellen klatret Moss opp fra jumboplassen og plasserte seg over Follo, etter at de tok en svært etterlengtet seier hjemme mot Strømmen søndag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerer ønsker at kabelen skal gå under bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK