Sarpsborg 08: Ja til ny tribune

Planene om en ny tribune i klokkesvingen på Sarpsborg stadion er ett steg nærmere realisering. Sarpsborg 08 har satt av penger på neste års budsjett til stadionutbygging.

Ny tribune på Sarpsborg stadion

Styret i Sarpsborg 08 har vedtatt å sette av penger til ny tribune i klokkesvingen på Sarpsborg stadion. Dermed er man ett steg nærmere planene om å utvide.

Foto: BAS arkitekter

– Vi har lagt opp et budsjett på 45 millioner og et overskudd på 4,5 millioner neste sesong. Så skal vi bruke det vi mener er en forsvarlig sum av overskuddet på å få realisert ny tribune i klokkesvingen og på sportslig satsning rundt A-laget for herrer, sier styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08 til NRK.

Haug sier til NRK at klubben har satt av beløpet som må til for å realisere planene om å bygge en ny tribune bak det ene målet på stadion.

– Vi mener at det er viktig for supportere, markedet vårt, stadionopplevelsen og hele produktet.

Ny tribune på Sarpsborg stadion

Slik kan klokkesvingen komme til å se ut.

Foto: BAS arkitekter

Håper på åpning til seriestart

Sarpsborg 08 fikk positivt svar fra utvalg for eiendom og næring i kommunen til å bygge, under forutsetning av at klubben og eventuelle samarbeidspartnere selv må ta hele regningen. De må samtidig overlevere tribunen vederlagsfritt til kommunen, og ingen kan ha pant i den, skrev Sarpsborg Arbeiderblad i september.

Cato Haug

Styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi tok en viktig beslutning da vi denne uken sa at «ja, vi ønsker å gjøre dette» og bekreftet det ved å bevilge midler. Nå må vi sluttforhandle avtalen med aktørene som skal bygge og lande det formelle. Men det har vi stor tro på at vi skal klare, sier Haug til NRK.no.

Byggesjef Øyvind Skjelle i Sarpsborg Stadion AS sier at man nå nærmer seg bygging på stadion.

– Nå er det veldig stor sannsynlighet for at prosjektet blir realisert, sier han.

Den nye tribunen vil ifølge sa.no få et sted mellom 1200-1400 plasser. Haug har tro på at en ny tribune vil stå klar til serieåpningen mot Haugesund.

– Nå kom seriestarten lovlig tidlig (11.-13. mars journ. anm.), men vi jobber med å få til dette, forteller Haug.

– Totalproduktet er utvilsomt mer verdt

På styremøtet vedtok også styret å øke budsjettet fra 38 millioner kroner i år til 45 millioner for 2016-sesongen.

– Økningen har sammenheng med at vi gjør noe med stadion, at vi har en sportslig satsning og at vi var i cupfinalen og hadde et godt sportslig år i år. Vi tror at markedssiden, billettsalg og totalproduktet vårt utvilsomt er mer verdt. Det er også noen mindre økninger på flere andre punkter, sier Haug.

– Så skal vi huske at vi i år omsatte for bortimot 43 millioner, selv om budsjettet var på 38, fordi vi også hadde spillersalg inne. Et spillersalg vil være en stor del av den økningen, men det er ikke noe vi har budsjettert med.