NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 ned i lønn

Spillerne har godtatt et lønnskutt på tilsammen en million kroner.

Penger
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Les også: Mossespillerne fikk ikke lønn

Se tabell og resultater fra førstedivisjon her.

Se alle kampene i førstedivisjon

Spillerne i fotballklubben Sarpsborg 08 går ned i lønn for å redde klubben.

– De er enestående i kampen vi har for å overleve som klubb, sier Styremedlem Hans Petter Arnesen til Sarpsborg Arbeiderblad .

Klubben har heller ikke betalt ut mer enn halvparten av lønn og feriepenger for juni.

Ille ute økonomisk

Spillerne har godtatt et kutt på 10 prosent i lønn. Fra før har spillerne frasagt seg bonusen.

For klubben betyr det en besparelse på rundt en million kroner.

– Vi trenger frisk kapital så raskt som mulig. For det er de neste to månedene som blir ekstra vanskelige. Litt lenger ut på høsten ser det litt lysere ut, sier Arnesen til avisa.

Han forteller at det har vært vanskelige valg å ta, og at ingen liker situasjonen klubben er i. Men han skryter av spillerne, som har taklet beskjedene om de dårlige tidene godt.

– Uten den viljen både til lønnsreduksjoner og til å gjøre en jobb for klubben, så hadde vi ikke hatt noen mulighet til å klare oss videre, sier Arnesen.

I forrige uke ble det kjent at doms- og seksjonsutvalget i Norges fotballforbund har fradømt Sarpsborg 08 tre poeng på grunn av økonomisk rot.

Utvalget peker i sin rapport på at Sarpsborg 08 har vært for optimistiske når det gjelder beregninger av billettinntekter og sponsorsalg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.