NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 ned i lønn

Spillerne har godtatt et lønnskutt på tilsammen en million kroner.

Penger
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Les også: Mossespillerne fikk ikke lønn

Se tabell og resultater fra førstedivisjon her.

Se alle kampene i førstedivisjon

Spillerne i fotballklubben Sarpsborg 08 går ned i lønn for å redde klubben.

– De er enestående i kampen vi har for å overleve som klubb, sier Styremedlem Hans Petter Arnesen til Sarpsborg Arbeiderblad .

Klubben har heller ikke betalt ut mer enn halvparten av lønn og feriepenger for juni.

Ille ute økonomisk

Spillerne har godtatt et kutt på 10 prosent i lønn. Fra før har spillerne frasagt seg bonusen.

For klubben betyr det en besparelse på rundt en million kroner.

– Vi trenger frisk kapital så raskt som mulig. For det er de neste to månedene som blir ekstra vanskelige. Litt lenger ut på høsten ser det litt lysere ut, sier Arnesen til avisa.

Han forteller at det har vært vanskelige valg å ta, og at ingen liker situasjonen klubben er i. Men han skryter av spillerne, som har taklet beskjedene om de dårlige tidene godt.

– Uten den viljen både til lønnsreduksjoner og til å gjøre en jobb for klubben, så hadde vi ikke hatt noen mulighet til å klare oss videre, sier Arnesen.

I forrige uke ble det kjent at doms- og seksjonsutvalget i Norges fotballforbund har fradømt Sarpsborg 08 tre poeng på grunn av økonomisk rot.

Utvalget peker i sin rapport på at Sarpsborg 08 har vært for optimistiske når det gjelder beregninger av billettinntekter og sponsorsalg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Østfoldbanen innstilles i helga

  Østfoldbanen blir stengt på strekningen Oslo S-Halden/Kråkstad fra lørdag 28. april klokken 02:00 fram til søndag 29. april klokken 14:00. Bane NOR skal gjøre viktige arbeider med vedlikehold og utbygging på strekningen.

  Jernbane, tog, Østfoldbanen
  Foto: Håvard Wien / NRK
 • Vil ha forbud mot gummigranulat

  SV vil ha forbud mot å bruke gummigranulat på kunstgressbaner innen 2023. Det skriver Smaalenenes Avis. Stortingsrepresentant fra Østfold SV, Freddy Øvstegård, sier til avisa at det er helt krise at tonnevis med plast ødelegger miljøet og renner ut i hav og drikkevannskildene.

  Granulat i hand
  Foto: Ingrid Telset Heltne / NRK