NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 må klare seg uten Hoås i kveldens cupkamp

Sarpsborg 08 mønstrer i kveld et lag uten Øyvind Hoås i troppen til cupoppgjøret mot Kjelsås - laget som i forrige runde sendte Vålerenga hodestups ut av cupen.

Øyvind Hoås jubler etter scoring

Tre sentrale spillere er ute for Sarpsborg 08 til kveldens kamp. Deriblant Øyvind Hoås.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Onsdag kveld er det duket for den tredje runden av cupen. Sarpsborg vil møte et Kjelsås lag som er fulle av selvtillit etter å ha slått ut selveste "Enga" i andre runde.

Smell i ankelen

Det er en smell i ankelen som setter tometersmannen Hoås ut av spill i møtet med Kjelsås.

– Det var under kampen mot Aalesund jeg fikk en smell i ankelen. Jeg kjente mot slutten av matchen at det gjorde vondt, men tenkte ikke så mye over det da, forklarer Øyvind Hoås til SA-sporten.

Han blir derimot ikke ensom på tribunen. Både Berat Jusufi og Kjetil Berge er satt ut av spill - den ene er ute på grunn av skade og den andre soner karantene for rødt kort. I tillegg er Tobias Henanger også ute med skade.

Trener Roar Johansen er ikke bekymret over Hoås' fravær til kampen mot Kjelsås.

– I en hektisk sesong må vi regne med skader, men vi har friske gutter å sette inn, sier trener han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Optimisme i Kjelsås leieren

Ingen hadde trodd at lille Kjelsås, laget fra 2. divisjon skulle ha noe stille opp med mot selveste Vålerenga i runde to av cupen. Men sannelig smalt det en skikkelig cupbombe på Grefsen. "Enga" ble sendt hjem med 2-1 tap og Kjelsås tok seg videre i cupen.

Likevel har de ennå ikke vunnet en kamp i serien, men seieren over Vålerenga kan ha gitt sårt trengt selvtillit.

– Vi har scoret på under 20 prosent av sjansene våre i serien, det er for dårlig uttelling. Etter hvert har det gått ut over selvtilliten. Noen har kanskje flydd vel høyt etter Vålerenga-seieren, sier trener Jan Aksel Opsahl til Aftenposten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannhelikopterberedskapen senkes

    Brannberedskapen nedjusteres i Sør-Norge etter regnet som har kommet den siste tiden. Fem brannhelikoptre på vakt reduseres til tre, melder NTB.