NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 må klare seg uten Hoås i kveldens cupkamp

Sarpsborg 08 mønstrer i kveld et lag uten Øyvind Hoås i troppen til cupoppgjøret mot Kjelsås - laget som i forrige runde sendte Vålerenga hodestups ut av cupen.

Øyvind Hoås jubler etter scoring

Tre sentrale spillere er ute for Sarpsborg 08 til kveldens kamp. Deriblant Øyvind Hoås.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Onsdag kveld er det duket for den tredje runden av cupen. Sarpsborg vil møte et Kjelsås lag som er fulle av selvtillit etter å ha slått ut selveste "Enga" i andre runde.

Smell i ankelen

Det er en smell i ankelen som setter tometersmannen Hoås ut av spill i møtet med Kjelsås.

– Det var under kampen mot Aalesund jeg fikk en smell i ankelen. Jeg kjente mot slutten av matchen at det gjorde vondt, men tenkte ikke så mye over det da, forklarer Øyvind Hoås til SA-sporten.

Han blir derimot ikke ensom på tribunen. Både Berat Jusufi og Kjetil Berge er satt ut av spill - den ene er ute på grunn av skade og den andre soner karantene for rødt kort. I tillegg er Tobias Henanger også ute med skade.

Trener Roar Johansen er ikke bekymret over Hoås' fravær til kampen mot Kjelsås.

– I en hektisk sesong må vi regne med skader, men vi har friske gutter å sette inn, sier trener han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Optimisme i Kjelsås leieren

Ingen hadde trodd at lille Kjelsås, laget fra 2. divisjon skulle ha noe stille opp med mot selveste Vålerenga i runde to av cupen. Men sannelig smalt det en skikkelig cupbombe på Grefsen. "Enga" ble sendt hjem med 2-1 tap og Kjelsås tok seg videre i cupen.

Likevel har de ennå ikke vunnet en kamp i serien, men seieren over Vålerenga kan ha gitt sårt trengt selvtillit.

– Vi har scoret på under 20 prosent av sjansene våre i serien, det er for dårlig uttelling. Etter hvert har det gått ut over selvtilliten. Noen har kanskje flydd vel høyt etter Vålerenga-seieren, sier trener Jan Aksel Opsahl til Aftenposten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen er stengt

    NSB melder at Østfoldbanen er stengt for togtrafikk mellom Rygge og Moss på grunn av problemer med strømtilførselen. Det blir satt opp busser og taxier for de reisende.

    Østfoldbanen stengt
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Halden-kvinne løslatt

    Halden-kvinnen som i vinter møtte opp hos politiet og tilsto et drap, er nå løslatt. Politiet ba i dag om fire nye uker med varetektsfengsling av Halden-kvinnen. De begrunnet fengslingen med hensyn til allmennheten. Men retten var ikke enig, og valgte å løslate kvinnen.