NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 må klare seg uten kapteinen i kvartfinalen

Sarpsborg 08 må klare seg uten kaptein Ole Heieren Hansen i kvartfinalen mot Odd onsdag.

Ole Heieren Hansen

Ole Heieren Hansen blir ikke å se på kunstgresset på Sarpsborg stadion under onsdagens kvartfinale i cupen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Tirsdag formiddag gjorde Sarpsborg 08 de siste forberedelsene til morgendagens NM-kvartfinale mot Odd. Men hærfører Ole Heieren Hansen måtte følge treninga fra sidelinjen.

– Jeg har fått en smell i kneet og en stiv muskel på baksiden av låret. Jeg er dessverre ikke 100 prosent. Det er verre å sitte på tribunen enn å spille selv. Det blir vanskelig, men jeg vet at gutta kommer til å gjøre en god kamp i morgen, sier han.

– God dekning

Dermed må Geir Bakke klare seg uten en av sine mest trofaste slitere. Midtstopperen har spilt samtlige kamper i eliteserien så langt denne sesongen.

Men Bakke føler at stallen er bred nok til å dekke opp for tapet av kapteinen.

– Det er aldri heldig å ha spillere ute med skade. Men vi skal ikke snakke for mye om de som er borte. Vi har god dekning på stopperplass og har mange å velge mellom. Så er det opp til dem som blir valgt å bevise at de hører hjemme i startoppstillingen, slår Bakke fast.

Blant alternativene til stopperplassene mot Odd er Andreas Nordvik, Habib Bellaïd og Martin Thømt Jensen.

– Dette blir «all in»

Geir Bakke

Sarpsborg-trener Geir Bakke forteller at det er en gira gjeng fra Sarpsborg som skal møte Odd i kvartfinalen onsdag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Sarpingene har slitt i eliteserien de siste månedene og står med ni kamper på rad uten seier. Ikke siden 2–1 seieren over Start 25. mai har de tatt tre poeng.

Nå ser de på cupen som en strålende mulighet til å snu en negativ og vond trend.

– Vi gleder oss til denne kampen og er gira på å få ut maks av oss selv. Det er en rimelig gira gjeng som har lyst til å gå hardt til verks. Men i den forbindelse er det viktig at man ikke straffer seg selv med å slippe til motstanderen for lett, sier Bakke, som slår fast:

– Cup er gøy og dette blir «all in». Enten er man med videre, eller så er man ikke med videre. Man får ikke flere sjanser, det er ikke noe å spare på. Hvis ikke man våger her, så er det kjørt. Vi må ut og våge i morgen.

Det hadde tirsdag ettermiddag blitt solgt 1600 billetter til kampen. Klubben håper at salget runder 3000 i løpet av kampdagen.

Sarpsborg 08 og Odd møttes forøvrig til semifinale i fjorårets NM - da vant Odd 5-2 i Skien.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.