NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 klare for semifinalen

Sarpsborg 08 vant kvartfinalen mot Mjøndalen 2-1 lørdag ettermiddag og er klare for semifinale i NM i fotball.

Mjøndalen og Sarpsborg 08

Etter en god andreomgang sikret Sarpsborg 08 avansement til semifinalen på Nedre Eiker stadion lørdag ettermiddag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mjøndalen var det beste laget før pause. Hjemmelaget la til tider et massivt press på Sarpsborg 08, som slet med å etablere sitt eget spill.

Mjøndalen tok også ledelsen i kampen ved Quint Jansen etter 33 minutter, og det sto 1-0 til pause.

Etter pause var det et helt annet Sarpsborg 08-lag som kom på banen. Østfold-laget festet grepet tidlig, og det gikk 20 minutter før utlikningen kom ved Kristoffer Zachariassen etter et fint angrep med raske kombinasjoner.

I det 85. minutt kom Sarpsborg 08s andre og avgjørende scoring, og det var en perle signert Tobias Heintz. Sarpsborg 08 fikk frispark 20 meter fra mål, og Heintz plasserte ballen helt oppe i nærmeste kryss.

Dermed er Sarpsborg 08 i semifinalen i årets NM i fotball.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sarpsborg har solgt midtbanespiller

  Olav Øby har signert en kontrakt med 1. divisjonsklubben Kongsvinger. Det melder Sarpsborg 08 på sine nettsider. – Det er ikke snakk om store summen. Den er vel egentlig som symbolsk å regne, for vi unner Olav dette. Han fortjener å være i en klubb som satser på ham, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.

 • Nortura varsler kutt

  Nortura varsler at selskapet må redusere bemanningen med 300 personer. Kuttene skal tas over tre år for å bedre det økonomiske resultatet, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg til Dagens Næringsliv.
  Nortura har blant annet store anlegg i Hærland og Sarpsborg. Ansatte lokalisert over hele landet blir berørt, ifølge konsernsjefen.

  Nortura Hærland
  Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK