NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 klar for eliteserien

Sarpsborg vant 3-2 , og Sandefjord tapte 0-1 for Hødd. Dermed skal Sarpsborg spille i eliteserien neste sesong.

Sarpsborg 08 rykket opp

Morten Giæver of Sarpsborg 08 er klare for spill i eliteserien.

Sarpsborg 08 - Notodden 3- 2 (1-1)

Med tre poeng hjemme i søndagens kamp mot Notodden var det mye som skulle til for at Sarpsborg ikke ville sikre opprykket til eliteserien neste sesong - og øsfoldingene feide all tvil til side da Sandefjord sviktet i sin bortekamp mot Hødd.

- Det her var sinnsykt deilig, en fantastisk dag og en fantastisk støtte fra publikum,sier Morten Giæver til NRK.

Morten Giæver ga Sarpsborg ledelsen allerede etter fire minutter. Men gjestene fra Notodden scoret to ganger og snudde til 1-2.

SE VIDEO: Roar Johansen er en glad gutt

Sarpsborg 08 rykket opp

– Vanvittig stort

- Vi gjør det litt vanskelig for oss selv der og ligger under, men vi viste hva vi er laga av og rykker opp, det er utrolig deilig, fortsetter Giæver.

Hjemmelaget kom sterkt tilbake, først ved Øyvind Hoås til 2-2, før Martin Wiig sørget for 3-2 ledelse for hjemmelaget, med sin 18. scoring for sesongen.

Dette resultatet stod seg kampen ut og dermed rykker altså Sarpsborg 08 opp til eliteserien.

- Det er vannvittig stort og det er noe av det største du kan oppleve. Opprykk til eliteserien med en så ufattelig bra gjeng er herlig,så det er en stor dag,sier Giæver.

Hvordan skal dette feires utover kvelden?

- Det tror jeg alle kan tenke seg,sier Giæver med et smil. Jeg håper det blir fest i byen,legger han til.

(Artikkelen fortsetter under)

Sarpsborg 08 opprykk

Sarpsborg 08 feirer opprykket til eliteserien.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

LES OGSÅ:

Glad og stolt

Foto: Espen Torgersen (NRK)

Øyvind Hoås utlignet til 2-2 og ble byttet ut rett etterpå. Foto: Espen Torgersen (NRK)

Til tross for at Sarpingene hadde ballen mye og skapte klart mest, så innrømmer Giæver at han var litt nervøs underveis i kampen.

- Ja,vi var jo litt sånn smånervøse underveis i kampen da vi lå under 1-2, men vi hørte at Hødd leda over Sandefjord,så vi visste at med et mål til oss,så kom vi sannsynligvis til å rykke opp,sier Giæver til NRK.

- Jeg er glad og stolt

Sarpsborg 08 rykket ned fra eliteserien forrige sesong og laget nærmest lovet supporterne å rykke rett opp igjen, det løftet innfridde Sarpingene i dag.

- Nå er jeg glad og stolt for at vi klarte å holde det vi lovte, så nå er det bare en enorm lettelse,sier Sarpsborg trener Roar Johansen til NRK.

– Er du rørt?

– Nja, jeg er vel ikke det. Rørt blir jeg nok om 30 år, når jeg sitter sammen med barnebarna, men ikke nå, sier Johansen.

SE VIDEO: Spillere og publikum jubler etter kampen

S08-spillerne Jubler for opprykk

Topplag gjennom sesongen

Sarpsborg 08 har ligget i toppen gjennom hele sesongen, men laget har også vært utenfor opprykksplassen, men Sarpsborg-treneren mener at laget definitivt har fått den plassen de fortjener.

- Det er kvalitetene i den spillegruppa her som er på det nivået som gjør at vi burde og skulle klare å sørge for det opprykket her, og det har vi gjort sier Johansen til NRK.

– Trodde du før sesongen at dere skulle rykke opp?

– Ja, når jeg sier det,så mener jeg det,ellers burde jeg latt være å sagt det,sier Johansen.– Må noen justeringer til

–Holder dette laget eliteserienivå?

– Det må nok helt sikkert noen justeringer til her,som det må i det fleste andre lag som rykker opp, og klubben er godt igang med å gjøre de grepa som må til og jeg har stor tiltro til at styret kommer til å gjøre det som skal til for å få de tinga på plass,sier Johansen

Johansen har fått beskjed om at han ikke får fotsette som trener i klubben neste sesong, men før han forteller hva han skal neste år,så skal han ut å feire opprykket med resten av laget.

Ja,nå skal jeg bare være glad utover kvelden, avslutter den avtroppende Sarpsborg treneren til NRK.

LES OGSÅ:

Slik startet Sarpsborg 08:

(4-1-2-1-2): Haraldur Björnsson - Kjetil Berge, Christian Brink, Ole Christoffer Heieren Hansen, Alvaro Baigorri - Stanley Ihugba - Tom Erik Breive, Moten Giæver - Mohammed Elyounoussi - Martin Wiig, Øyvind Hoås

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.