NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 kan miste poeng

Klubben har utvist grov uaktsomhet, mener forbundsstyret.

Norges fotballforbund melder på sine nettsider at forbundsstyret foreslår å trekke Sarpsborg 08 sju poeng i årets sesong.

- Grovt uaktsommme

Reglene som gjelder for at en klubb skal få beholde klubblisensen, krever at fotballklubbene melder i fra til forbundet dersom for eksempel økonomien får en negativ utvikling.

Forbundsstyret mener at Sarpsborg 08 Fotballforening (tidligere Sarpsborg Sparta FK) har brutt oppplysningsplikten ved å unnlate å informere om klubbens dårlige økonomi.

Les også: Stort underskudd i FK Sarpsborg 08

På nettsidene til forbundet står det:

- Etter Forbundsstyrets oppfatning må klubben på et tidlig tidspunkt ha vært klar over at deres inntektsprognoser ikke slo til, og at man var på vei mot et slikt negativt resultat. Klubben har med det utvist grov uaktsomhet, og Forbundsstyret innstiller på at klubben skal trekkes syv poeng.

- Hadde nok ikke fått lisens

- Dette er en meget alvorlig sak. Hadde Klubblisensnemnda blitt presentert det reelle bildet da de behandlet klubbens lisenssøknad i høst, er det nærliggende å tro at klubben ikke hadde fått lisens, sier Sondre Kåfjord.

Les: For snille med lisensen?

Under lisensbehandlingen ble det stilt spørsmål om hvor realistiske klubbens økonomiske prognoser var.

Les også:

Disse spiller for Sarpsborg 08 i år

Sarpsborg-aktuell MFK-spiller

Sarpsborg 08 har itillegg fått pålegg om ekstra innrapporteringer, og flere ganger har klubben fått beskjed om at budsjettene har vært urealistiske.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sprekk i vannledning på Kråkerøy

    Flere studenter fikk vann inn i leilighetene sine på Bjølstad på Kråkerøy i dag da en vannledning sprakk, skriver Fredrikstad Blad. Kommunen holder på med å sette på vannet igjen, og alle som har vært uten vann vil få det tilbake.

  • Gressbrann på Greåker

    Sarpsborg brannvesen er på vei til Fabelfaret på Greåker for å slukke en gressbrann.