NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 heltente før seriepremieren

Sarpsborg 08 tar turen til Tromsø i første serierunde. Påskehelgen brukes til å finpusse kampplanen. Følg kampen her fra klokken 18!

Geir Bakke

– Vi må regne med å få et ganske solid trykk mot oss, sier Geir Bakke om sesongåpningen mot Tromsø IL. Her instruerer han Tom Erik Breive, Henrik Ojamaa og Joachim Thomassen under treningsleiren på La Manga i februar.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå har vi trent i tre måneder for å være klare, og jeg tror alle synes det blir godt å komme i gang med sesongen og spille de viktige, avgjørende kampene og slåss om poeng, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke til NRK.

Mandag møter sarpingene nyopprykkede Tromsø IL borte på Alfheim i årets første serierunde i eliteserien, og det med en skadefri tropp.

– Det er stort sett ingen som har noe trøbbel, alle mann alle er på plass og da bør vi jo være i rute, sier Bakke.

Studerer motstanderen

Fjorårssesongen endte med en 8. plass for Sarpsborg 08, klubbens hittil beste plassering i eliteserien. I tillegg tok de seg til semifinale i cupen, og flere har ment at klubben bør gjøre det enda bedre på begge fronter i 2015.

Geir Bakke

Sarpsborg 08-treneren kan glede seg over en skadefri stall før den første serierunden.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Da kan det være greit å ta med seg en god serieåpning på veien, og Bakke bruker derfor de siste dagene til å forberede laget best mulig.

– Nå handler det om å se litt på motstander, få oversikt over dem og vise spillerne litt bilder så vi får et inntrykk av dem. Så gjelder det å finpusse kampplanen og det vi har tenkt å gå inn i den kampen med selv, sier treneren.

Nærmer seg startellever

– Vi må regne med å få et ganske solid trykk mot oss, men det handler også om å klare å slå tilbake på det. Det er derfor inngangen blir så viktig med tanke på å være påskrudd med en gang.

Han har enda ikke bestemt seg helt for hvilke elleve som får tillit fra start, men forteller at det begynner å nærme seg.

– Det er også det første laguttaket for sesongen i en obligatorisk kamp, og det er alltid litt spesielt. Man må være litt varsomme med gruppa fordi det betyr veldig mye for mange å være på laget i den første kampen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Større underskudd enn beregnet

    Sykehuset Østfold lå an til et underskudd på 314 millioner kroner ved inngangen til desember, ifølge månedsrapporten for november. Det var beregnet at sykehuset skulle gå med underskudd i år, men nå ligger det an til å bli 50 millioner kroner større enn beregnet.

  • VG: Brattset var Norges beste

    Kari Brattset fra Varteig blir utpekt til Norges beste spiller i VM-finalen av VG. Avisa mener hun leverte fantastisk forsvarsspill i kampen Norge tapte mot Frankrike. Hun kalles også en av norsk håndballhistories beste mesterskapsdebutanter.