NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 har signert venstreback

23 år gamle Alexander Groven har signert en kontrakt med Sarpsborg 08.

Alexander Groven

Alexander Groven (t.h) signerte onsdag for Sarpsborg 08. Her er han i en duell med daværende 08-spiller Mohamed Elyounoussi under en eliteseriekamp mellom Hønefoss og Sarpsborg 08 i 2013.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Venstrebacken fra Oslo ble klar for eliteserieklubben etter å ha gjennomført den medisinske testen i dag. Han har signert en kontrakt på to og et halvt år.

Groven kommer til Sarpsborg fra Hønefoss, der han har spilt siden sommeren 2010. 23-åringen har også en rekke kamper for aldersbestemte landslag, og har tidligere vært innom KFUM Oslo og Lyn.

– Han kompletterer troppen vår og styrker konkurransesituasjonen. Han er en anvendelig spiller med bra fysikk og en veldig bra venstrefot. Det er et pluss at Alexander er norsk og er tross sin lange erfaring fortsatt i starten av karrieren sin, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 i en pressemelding.

Alexander Groven har spilt 16 kamper og står bokført med to scoringer for Hønefoss denne sesongen.

Tvunget av økonomien

Sarpsborg 08 ligger på 11. plass i eliteserien etter at 17 serierunder er unnagjort. Hønefoss ligger på sisteplass i 1. divisjon med seks poeng opp til sikker plass.

Sports- og utviklingssjef Rolf-Magne Walstad i Hønefoss sier til klubbens egne hjemmesider at han synes det er trist å miste Groven til Sarpsborg.

– Vi mister en flott gutt, en god spiller og en som var med og bidro til kontinuitet i klubben, sier han.

Walstad forteller videre at klubben er i en økonomisk krevende, som krever at det gjennomføres «upopulære» tiltak.

Hvor mye sarpingene betaler for å hente Groven er imidlertid ikke kjent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.