NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 har signert venstreback

23 år gamle Alexander Groven har signert en kontrakt med Sarpsborg 08.

Alexander Groven

Alexander Groven (t.h) signerte onsdag for Sarpsborg 08. Her er han i en duell med daværende 08-spiller Mohamed Elyounoussi under en eliteseriekamp mellom Hønefoss og Sarpsborg 08 i 2013.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Venstrebacken fra Oslo ble klar for eliteserieklubben etter å ha gjennomført den medisinske testen i dag. Han har signert en kontrakt på to og et halvt år.

Groven kommer til Sarpsborg fra Hønefoss, der han har spilt siden sommeren 2010. 23-åringen har også en rekke kamper for aldersbestemte landslag, og har tidligere vært innom KFUM Oslo og Lyn.

– Han kompletterer troppen vår og styrker konkurransesituasjonen. Han er en anvendelig spiller med bra fysikk og en veldig bra venstrefot. Det er et pluss at Alexander er norsk og er tross sin lange erfaring fortsatt i starten av karrieren sin, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 i en pressemelding.

Alexander Groven har spilt 16 kamper og står bokført med to scoringer for Hønefoss denne sesongen.

Tvunget av økonomien

Sarpsborg 08 ligger på 11. plass i eliteserien etter at 17 serierunder er unnagjort. Hønefoss ligger på sisteplass i 1. divisjon med seks poeng opp til sikker plass.

Sports- og utviklingssjef Rolf-Magne Walstad i Hønefoss sier til klubbens egne hjemmesider at han synes det er trist å miste Groven til Sarpsborg.

– Vi mister en flott gutt, en god spiller og en som var med og bidro til kontinuitet i klubben, sier han.

Walstad forteller videre at klubben er i en økonomisk krevende, som krever at det gjennomføres «upopulære» tiltak.

Hvor mye sarpingene betaler for å hente Groven er imidlertid ikke kjent.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Snart kan du leie tretopphytter

  Tre grunneiere i Østfold har fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden.

  Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.

  Tretopphytte under oppføring i Halden
  Foto: Heidi Gomnæs
 • Regjeringspartiene sliter i Østfold

  Regjeringspartiene Høyre og Frp går kraftig tilbake på VGs partibarometer. De går tilbake med henholdsvis 7,1 og 4,7 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, og dermed mister begge en representant dersom dette blir valgresultatet. Arbeiderpartiet er størst i Østfold med 35,9 prosent, ett prosentpoeng frem fra forrige stortingsvalg.