Sarpsborg 08 gir femårskontrakt til sportssjefen

Thomas Berntsen blir trukket frem som en av de viktigste grunnene til Sarpsborg 08s sportslige suksess. Nå har han bundet seg til klubben de neste fem årene.

Thomas Berntsen

Thomas Berntsen har skrevet under på en femårskontrakt med Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Jeg er veldig glad for å ha kommet til enighet med klubben. Fra jeg kom hit før 2013-sesongen har jeg blitt glad i Sarpsborg 08. Jeg synes vi er inne i spennende periode og gleder meg til fortsettelsen, sier Berntsen i en pressemelding.

Tidligere denne sesongen forlenget også trenerduoen Geir Bakke og Tom Freddy Aune kontraktene sine med fem år.

Sarpsborg 08 har imponert mange i starten av årets eliteserie-sesong og ligger på tredjeplass kun ett poeng bak serieleder Rosenborg.

Thomas Berntsen blir ofte trukket frem som en svært viktig del av klubbens suksess, og får særlig skryt for å ha hentet norske talenter fra lavere divisjoner til klubben.

Ser 300 kamper i året

Sigurd Rosted, Kristoffer Zachariassen, Jakob Glesnes og Kristoffer Tokstad er bare noen av spillerne som har gjort suksess i klubben. De to sistnevnte ble solgt til Strømsgodset i fjor sommer.

Berntsen sier at det ligger mye jobb bak å oppdage talentene.

– Jeg ser nok rundt 300 kamper i året. Før vi signerte Sigurd Rosted, Jakob Glesnes, Kristoffer Zachariassen, Kristoffer Tokstad og Jonas Lindberg hadde vi sett de i aksjon opptil flere ganger, hevder han.

Sarpsborg 08 er svært fornøyd med å ha sikret lange kontrakter med den sportslige ledelsen.

– Samarbeidet mellom Bakke, Aune, Berntsen og alle andre i klubben har fungert veldig bra. Dette gir oss forutsigbarhet. Nå skal hver og enkelt av disse få lov til å være best på det de kan mest om. Vi tror på dette samarbeidet, sier nestleder i styret, Bjørge Øiestad.

Laster innhold, vennligst vent..