Grasrotmidler strømmer inn til Sarpsborg 08

Grasrot-pengene strømmer inn i klubbkassa til Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 har den mest gavmilde fansen i Østfold.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Grasrot-ordningen ble innført 1.mars 2009, som en erstatning for frafallet av autoamtinntekter.

– Det har blitt vår viktigste sponsor

Ordningen går ut på at du kan gi bort 5% av spillerinnsatsen din, til et lag eller en forening du mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Spiller du for 100 kroner, går en femmer til grasrotmottakeren.

Siden har Sarpsborg sopt inn penger på ordningen. Så langt i år har klubben tatt inn godt over en halv million kroner på ordningen. Det er best i Østfold og over dobbelt så mye som Fredrikstad Fotballklubb har fått, og 250.000 kroner mer enn Moss Fotballklubb.

– Det har blitt slik at grasrotandelen er nå en av våre viktigste sponsorer, sier en smørblid markedssjef Tommy Widlund i fotballklubben.

– Tilsvarer 350 kakelotteri per dag

Markedssjefen sier at det merkes i Sarpsborg at entusiasmen om fotball-laget har økt.

– Det kan heller ikke stikkes under en stol at etter at vi slo naborivalen Fredrikstad i kvalifiseringsoppgjøret i fjor, så merket vi at det skjedde noe i byen. Både engasjementet og optimismen ble mye større, sier Widlund.

Så langt i år har over 200 millioner kroner gått til grasrota her i landet. Det forklarer kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk tipping.

– Grasrotandelen tilsvarer omlag 350 vaffelsalg eller kakelotteri per dag gjennom heile året. Så det er ingen tvil om at det er snakk om mye penger til klubbene her, sier Vikøren til NRK.no.

Se alle grasrotmottakere i Norge