NRK Meny
Normal

Sarpsborg 08 berget plassen

Sarpsborg 08 vant 2–0 borte over Ranheim og sikret seg dermed eliteseriespill også neste sesong.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi avgjorde kvalifiseringen til neste års eliteserie i fotball med to scoringer mot Ranheim lørdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Sarpsborg 08 hadde full kontroll da de slo Ranheim 2–0 på bortebane lørdag formiddag. Sarpingene hadde 1–0 å gå på fra den første kampen og vant dermed 3–0 sammenlagt.

Sarpsborg 08 hadde tilsynelatende meget god kontroll på oppgjøret. Og da Mohammed Elyounoussi satte inn 1–0 etter 35 minutter var det i realiteten avgjort.

Dobbelt av Elyounoussi

Elyounoussi utnyttet en stor feil i Ranheim forsvaret etter et langt oppspill og lobbet ballen elegant over Ranheim-keeperen. Målet var det eneste i førsteomgang og dermed gikk Sarpingene til pause med 1–0 ledelse.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor og etter 60 minutter avgjorde Elyounoussi kampen da han scoret kampens andre mål.

Elyounoussi gjorde alt på egen hånd og driblet seg fri inne i Ranheims sekstenmeter, før han satte ballen iskaldt i mål.

(Teksten fortsetter under bildet.)

Kvalifiseringkampen eliteserien i fotball 2014

Sarpsborg 08 kan juble etter at etter at plassen i eliteserien er sikret.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Bedre enn å rykke opp

Resten av kampen ble en ren transportetappe for Østfoldingene. De kan nå juble over fortsatt eliteseriespill neste sesong.

– Det var utrolig deilig å vinne. Godt å vite at vi også spiller i eliteserien neste sesong. Det er deilig å se at gutta feirer nå, sier Mohammed Elyounoussi til TV 2.

– Dette smaker mye bedre enn da vi rykket opp fra 1. divisjon. Jeg gleder meg til å feire med alle i Sarpsborg når vi kommer hjem.

Også Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen er svært fornøyd med at plassen i eliteserien er sikret.

– Vi har jobbet fantastisk godt i høst. Vi lå langt nede med brukket rygg, men klarte å reise oss. Nå får vi se om det er noen i Sarpsborg som venter på oss til vi kommer hjem, sier han til TV 2.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23:05

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.