Sarpsborg 08 berget plassen

Sarpsborg 08 vant 2–0 borte over Ranheim og sikret seg dermed eliteseriespill også neste sesong.

Mohamed Elyounoussi

Mohamed Elyounoussi avgjorde kvalifiseringen til neste års eliteserie i fotball med to scoringer mot Ranheim lørdag.

Sarpsborg 08 hadde full kontroll da de slo Ranheim 2–0 på bortebane lørdag formiddag. Sarpingene hadde 1–0 å gå på fra den første kampen og vant dermed 3–0 sammenlagt.

Sarpsborg 08 hadde tilsynelatende meget god kontroll på oppgjøret. Og da Mohammed Elyounoussi satte inn 1–0 etter 35 minutter var det i realiteten avgjort.

Dobbelt av Elyounoussi

Elyounoussi utnyttet en stor feil i Ranheim forsvaret etter et langt oppspill og lobbet ballen elegant over Ranheim-keeperen. Målet var det eneste i førsteomgang og dermed gikk Sarpingene til pause med 1–0 ledelse.

Den andre omgangen fortsatte i samme spor og etter 60 minutter avgjorde Elyounoussi kampen da han scoret kampens andre mål.

Elyounoussi gjorde alt på egen hånd og driblet seg fri inne i Ranheims sekstenmeter, før han satte ballen iskaldt i mål.

(Teksten fortsetter under bildet.)

Kvalifiseringkampen eliteserien i fotball 2014

Sarpsborg 08 kan juble etter at etter at plassen i eliteserien er sikret.

– Bedre enn å rykke opp

Resten av kampen ble en ren transportetappe for Østfoldingene. De kan nå juble over fortsatt eliteseriespill neste sesong.

– Det var utrolig deilig å vinne. Godt å vite at vi også spiller i eliteserien neste sesong. Det er deilig å se at gutta feirer nå, sier Mohammed Elyounoussi til TV 2.

– Dette smaker mye bedre enn da vi rykket opp fra 1. divisjon. Jeg gleder meg til å feire med alle i Sarpsborg når vi kommer hjem.

Også Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen er svært fornøyd med at plassen i eliteserien er sikret.

– Vi har jobbet fantastisk godt i høst. Vi lå langt nede med brukket rygg, men klarte å reise oss. Nå får vi se om det er noen i Sarpsborg som venter på oss til vi kommer hjem, sier han til TV 2.