NRK Meny
Normal

Sang opera for å glemme smertene

Rulleskiløper Ragnar Bragvin Andresen var gjennom et smertehelvete etter at han falt i semifinalen under Oslo Skishow i går.

Ragnar Bragvin Andresen

Ragnar Bragvin Andresen falt og slo skulderen ut av ledd i semifinalen i Oslo Skishow tirsdag kveld.

Foto: Sofie Bragvin Andresen

Målet om å vinne verdenscupen på rulleski sammenlagt fikk seg et hardt slag for Ragnar Bragvin Andresen tirsdag kveld.

26-åringen fra Sarpsborg hektet og falt stygt etter kun en drøy meter av semifinalen i Oslo Skishow. Bragvin Andresen slo skulderen ut av ledd og ble båret vekk på båre.

– Det er utvilsomt det verste jeg har vært med på. Det tok 70–80 minutter før de fikk skulderen på plass. Det var intenst vondt, sier han dagen etter fallet.

Begynte å brøle

Totalt fikk 26-åringen tre doser med morfin og to doser med muskelavslappende før skulderen kom på plass.

– Jeg holdt på å svime av flere ganger, men jeg fikk ikke lov av legene. Den første morfindosen fikk jeg først etter 45 minutter.

Løsningen på å holde ut med smertene ble å synge opera.

– Jeg begynte med å brøle, men det var litt skremmende for dem som var rundt. For at det skulle bli lystigere, både for meg og de rundt, så begynte jeg å synge opera. Det funket som medisin, ler han.

Se fallet i videovinduet under!

Ragnar Bragvin Andresen slo skulderen ut av ledd under Oslo Skishow tirsdag.

Kan koste ham verdenscupen

Bragvin Andresen vant prologen tidligere på dagen, og ble nummer to i kvartfinalen.

Ragnar Bragvin Andresen

Bragvin Andresen ble hjulpet ut på båre etter at han falt og slo skulderen ut av ledd.

Foto: NRK

NRK-kommentator Jann Post dro frem sarpingen som en av favorittene til å vinne verdenscupen sammenlagt, men etter at han falt i gårsdagens semifinale kan det bli vanskelig.

– Jeg er ikke like optimist som jeg var på denne tiden i går. Planen var å vinne verdenscupen sammenlagt. Men nå ser det mørkt ut.

Det neste løpet er i Kroatia om to helger, men det kan bli for tidlig. Nå satser han på å gå raskt på konkurransene i juli, august og september.

– Men jeg har aldri vært borti denne typen skade før, så jeg vet ikke hvor lenge jeg blir borte. Målsettingen er i hvert fall nedjustert.

Vil ha tilbake VM-tittelen

Ragnar Bragvin Andresen

Ragnar Bragvin Andresen ble individuell verdensmester på rulleski i 2011.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Etter en lang periode med kronisk utmattelse og hukommelsestap etter en hodeskade, kjempet Ragnar Bragvin Andresen seg tilbake og ble verdensmester i sprint på rulleski i 2011.

I fjor tok han VM-gull på stafetten sammen med Martin Hammer, men klarte ikke å forsvare VM-tittelen individuelt, og måtte ta til takke med bronse.

Neste år får han nok en gang muligheten til å kjempe om VM-seier.

– Jeg skal vinne VM igjen neste år. Jeg må ta tilbake tittelen jeg mistet i fjor.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.