NRK Meny
Normal

Samling i bånn for FFK

Tålmodighet blir nøkkelordet for FFK-trener Tom Freddy Aune i årets sesong.

Tom Freddy Aune

Tom Freddy Aune mener at samholdet i FFK blir en styrke for laget i årets sesong.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Eliteserieopprykk som bestilt slår sjelden til. I Fredrikstad blir tålmodighet et nøkkelord for trener Tom Freddy Aune, som har mistet en hel førsteellever de siste fem månedene.

NRK sender serieåpningen mellom FFK og Alta på Fredrikstad stadion fra klokken 16.00 mandag 5. april. Kampen blir også streamet på nett.

– Har mistet et helt lag

– Man skal ikke se bort fra at det sterke samholdet i laget vil bidra positivt. Det kan veie opp for mye. Men spillemessig har vi mistet et helt lag, sier Aune til NTB.

Nå sitter klubben igjen med et minimalt antall spillere.

– Vi har ikke så mange spillere å rullere på. Det er nok den største forskjellen i FFK. Før hadde vi 22-25 spillere som alle kjempet om plass i laget. Nå er vi 14-15. Det skal mye til å spille 30 kamper uten skader og karantener, men vi er fullstendig klar over at elleveren vår er veldig god om alle holdes kampklare, sier Aune.

Unge spillere

Mens en rekke klassespillere er spredd for vinden, er tilfanget juniorer og en lokal 4.-divisjonsspiller.

– Det er en positiv forandring vi opplever vi i FFK som følge av det at unge spillere slipper til. Vi har hatt tre juniorer på banen i så å si alle treningskampene i vinter. Det er mange år siden sist i FFK, hevder treneren.

Han har påtatt seg jobben med å dra lasset videre etter vinterens storrengjøring og redningsmann Tom Nordlies exit.

– Det har stabilisert seg i klubben, men samholdet kommer av hva man presterer sammen. Klubben har vært gjennom tøffe tider. Enten samler det en klubb, eller så splittes den. Vi føler prosessene i vinter har bidratt til samling, sier Aune.

Noen ny storhetsfest i eliteserien virker et stykke unna.

– Klubbens økonomi taler ikke for innkjøp av etablerte stjerner. Vi må drive klubben sunt. Også vi ønsker oss mange og gode spillere, men må la tæring komme etter næring, og det har vi ikke vært like flinke til før. Konsekvensen blir å hente junior- og lokale spillere, sier Aune.

Opprykkskamp

Likevel ser treneren med optimisme pa kommende sesong i 1. divisjon.

– Ambisjonene er å være blant lagene som kjemper i toppen. Og oppi der er det små marginer som skiller. Hittil i treningskampene har vi spilt en kamp uavgjort, resten er seire. Da sier det seg selv at vi retter blikket mot toppkampen, sier Aune.

Fredrikstad regnes med i toppen uken før sesongstart i 1. divisjon.

Men kampen om opprykk blir knallhard. Ikke minstmot nabobyen Sarpsborg blir det prestisjedueller.

– De slo oss i fjor i kvalifiseringen og har neppe mistet elleve mann siden den gang. Bodø/Glimt, Sogndal, og mange flere regner jeg med i toppkampen. Det virker som alle kan slå alle, sier Tom Freddy Aune.

Ahlsen optimist

Talentutvikler Per Egil Ahlsen mener Fredrikstad fortsatt og i høyeste grad er en klubb med framtid.

– Fortiden er lagt bak oss, og nå ser vi bare framover med en kombinasjon av unge og eldre spillere. Vi får stadig nye talenter opp. Simen Raffen, Jonas Bekken (kontrakt), Dino Mullak er på vei inn og spillere vi venter mye av i årene som kommer. Det er virkelig positivt at de yngre får sjansen, mener FFKs tidligere stjernespiller.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 12-åring til sykehus etter ulykke

    En 12-årig syklist er kjørt til sykehus for sjekk etter at han kolliderte med en bil da. Bilføreren fikk førerkortet beslaglagt.