Vennegjeng samlet inn 400 000 til pilotforskning på nyrekreft

Nyrekreftrammede Audun Grotterød fra Sarpsborg stod i spissen for den usedvanlige innsamlingsaksjonen.

Audun Grotterød

Dr. Wolfgang Lilleby (t.v) og Professor Leonardo A. Meza-Zepeda (t.h.) mottar sjekken på over 400 000 kroner av Audun Grotterød.

Foto: Privat

I april samlet familiefaren Audun Grotterød (42) sine venner og bekjente, samt store deler av Sarpsborgs næringsliv til veldedighetskonsert under fanemerket «LYS».

Grotterød har uhelbredelig nyrekreft med spredning, og legene gir ham ikke mye håp. Men 42-åringen kan være med på å bidra sterkt til å gi andre personer håp i fremtiden.

– Det er viktig for meg at vi kan få fokusert på dette. Hvis vi kan komme ut med informasjon, slik at noen kan gjenkjenne tidligere symptomer på nyrekreft, og får behandling i tide, så er det verdt det. Men jeg håper vi skal få til noe mer, sa han til NRK i april.

Under innsamlingsaksjonen, der blant annet D'Sound spilte konsert og Olaf Tufte holdt foredrag, samlet vennegjengen inn 400 934 kroner.

I dag kunne Grotterød stolt overrekke sjekken til Dr. Wolfgang Lilleby ved Oslo universitetssykehus. Pengene skal gå til sårt tiltrengt pilotforskning på nyrekreft.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nyrekreftforskning

De innsamlede midlene muliggjør en helt ny forskning på hvordan man kan behandle nyrekreft.

Foto: Privat

Skrev sang til barna

Pilotprosjektet, som er utarbeidet og ledet av Dr. Lilleby, går ut på å at man skal forsøke mer individuell og målrettet medikamentell behandling av pasienter med avansert nyrekreft.

Hver dag får to nordmenn diagnosen og sykdommen som tar livet av omtrent 300 personer hvert år.

– Knapt 25 prosent av dem som har fått nyrekreft lever etter fem år. Det er en veldig dødelig kreftform, sier overlege Wolfgang Lilleby.

Audun Grotterød avsluttet selv konserten i april med å spille sangen «Remember me», som startet som et brev til barna Annie (4) og Adam (6).

– Da jeg fikk dystre prognoser tenkte jeg på at jeg ikke kom til å være der for familien min og de rundt meg. Jeg begynte å skrive et brev til barna mine, for de er unge. Det er ikke sikkert de kommer til å huske meg så godt. Det brevet ble til en sang og en melodi.

Hør «Remember me» her:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.