NRK Meny
Normal

Albanere i Norge samler underskrifter til UEFA

Fotballspillere med albansk bakgrunn krever at fotballorganisasjonen tar avstand fra volden under landskampen mellom Serbia og Albania i Beograd i forrige uke.

Serbia

Slik så det ut på tribunen i Beograd forrige tirsdag.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

I morgen blir det avgjort hva som skal skje etter at kampen mellom Serbia og Albania i Beograd forrige tirsdag ble avbrutt. Flere albanske fotballag her i Norge, både organiserte og uorganiserte, har engasjert seg i en underskriftskampanje der de ber UEFA distansere seg fra volden.

Kaoset i fotballkampen mellom Serbia og Albania tirsdag i forrige uke har rystet en hel fotballverden.

Tar avstand mot volden

Jeton Pestisha

Jeton Pestisha som spiller for Fredrikshald Prishtina.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

– Vi skriver under på appellen fordi vi distanserer oss fra volden mot de albanske spillerne, sier Jeton Pestisha som spiller for Fredrikshald Prishtina.

Kampen ble regnet som en høyrisikokamp, og derfor var det bare serbiske supportere på stadion i Beograd. Det var 35.000 tilskuere tilstede. Bare 40 personer fra den albanske fotballføderasjonen overvar kampen.

Kaos under nasjonalsangen

Til tross for sikkerhetsreglene som ble iverksatt før kampen ble stadion forvandlet til en voldelig arena.

Agim Shabani

Agim Shabani spiller for Kvik Halden.

Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

– Det startet under oppvarmingen da det ble kastet lightere på banen. Det ble gjort masse greier mot albanske spillere. Det skjedde til og med mens nasjonalsangen ble spilt. De fikk ikke sunget den i fred og ro. De skrek masse skjellsord mot det albanske landslaget. Det er vold vi bare ikke kan akseptere, sier Agim Shabani, som spiller på Kvik Halden.

– Gi Albania poengene

Torsdag skal UEFA bestemme hvilket lag som får poengene eller om kampen skal spilles på nytt. Albanerne i Norge er klare på hva de synes UEFA bør gjøre:

– For det første bør de distansere seg fra all volden som blir utført mot det albanske landslaget. For det andre så ser jeg ingen grunn til at ikke det albanske landslaget skal bli tilkjent tre poeng, sier Agim Shabani.

Se video:

Albanere i Norge samler underskrifter til UEFA

Albanere i Norge i kø for å skrive på underskriftslistene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Havnelager nominert til pris

    Borg havns lager 12 på Øra i Fredrikstad er en av tre bygg som er nominert til årets trebyggeri. Det er foreningene, Treteknisk og TreFokus og Byggeindustrien som står bak prisen som skal kåres 12 mars, skriver Bygg.no.

  • Norge vant etter sudden

    Norge slo Slovenia 2–1 etter overtidsspill, og er derfor klar for kvartfinalen i OL. Sarpingen Tommy Kristiansen sørget for at det ble overtid med sin 1–1 skåring. Alexander Bonsaksen avgjorde til slutt kampen. I kvartfinalen møter Norge OUR.