NRK Meny
Normal

Samler trådene etter asylangrepet

Politiet har fått inn en rekke verdifulle tips etter voldsepisoden på asylmottaket i Våler.

Masseslagsmål på Nordbybråten asylmottak
Foto: Vidar Tangerud

Etterforskerne vil nå konsentrere seg om å gjennomføre nye avhør og samordne den informasjonen de er i besittelse av.

SE BILDENE: Masseslagsmål på asylmottak

- Etterforskerne arbeider nå med å sammenstille opplysninger med tanke på ytterligere å klarlegge i detalj hva som skjedde i asylmottaket i Våler sist uke og de ulike gjerningsmennenes rolle i saken. Vi har etter hvert fått et stort datamateriale å arbeide med, sier lensmann Per Tore Fremstad i Våler.

SE NETT-TV: Tsjetsjenere i varetekt etter asylangrep

- Avtatt noe

Informasjonsstrømmen har avtatt noe, men politiet får fortsatt viktig informasjon fra vitner og de fornærmede og gjennom avhør av de siktede i saken, opplyser Våler-lensmannen.

23 personer ble skadd under angrepet på Nordbybråten transittmottak i Våler torsdag kveld i forrige uke. Flere menn bevæpnet med kniver og jernstenger tok seg inn på mottaket og gikk til angrep på asylsøkere.

SE NETT-TV: Politiet: - Det så ut som en slagmark

SE NETT-TV: Roligere på asylmottaket

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.