NRK Meny

Samboerpar dømt for trygdesvindel

Et samboerpar er i Halden tingrett begge dømt til fengsel i 10 måneder for trygdesvindel. Fra 2004 til 2013 fikk de utbetalt til sammen 685.000 kroner i utvidet barnetrygd og overgangsstønad som de ikke hadde rett på, fordi de var samboere. Sju måneder av straffen er gjort betinget. De to er dømt til å betale tilbake 590.000 kroner til Nav.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.

  • Søker benådning for konedrap

    Norges eldste soningsfange har søkt om benådning. Mannen som er 83 år gammel ble for to år siden dømt til ubetinget fengsel i 13,5 år, etter å ha drept sin kone med gevær. Drapet skjedde i parets hjem i Sarpsborg, men mannen har hele tiden bedyret at det var et uhell. Mannens advokat Harald Otterstad, skriver i søknaden om benådning at den 83 år gamle mannens helsetilstand stadig forverres.

    Drap på Grålum i Sarpsborg
    Foto: Sebastian Nordli/NRK