NRK Meny
Normal

Saksøkte nabo - fikk svi på pungen

Thorvald Garseg saksøkte naboen for 80 000 kroner. Det burde han ikke ha gjort.

Trær
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Grunneier Thorvald Garseg i Askim tapte rettsaken mot naboen som hadde hogget trær på eiendommen hans.

Nå må Garseg selv punge ut.

Fikk 2.000 - må betale 60 000

Grunneieren ble nemlig bare tilkjent 2.000 kroner i erstatning - og må selv betale 60 000 kroner i saksomkostninger.

Thorvald Garseg er svært lite begeistret for dommen.

- Jeg fikk jo nesten sjokk. Han har hogd ned 19 store juletrær, og erstatninga er altfor liten, sier Thorvald Garseg til NRK Østfold.

Hogde feil trær

Nabofeiden har pågått  i flere år.

I 2004 ville forretningsmannen Børge Granli ha bedre utsikt fra hytta. Han så ikke Glomma for bare trær, og tok sagen i egne hender.

Men da Granli var ferdig med hogsten, viste det seg at han hadde felt flere trær som tilhørte grunneieren, Thorvald Garseg. Grunneieren svarte med å krevde over 80 000 kroner i erstatning for trærne.

Granli innrømmet tabben, men nektet å betale det beløpet som ble krevd. I stedet tilbød han seg å betale 10 000 kroner for de felte trærne.

Dermed var det duket for rettsak.

Tapte grundig

Nå har Heggen og Frøland tingrett bestemt at krangelen løses ved at Granli må betale 2000 kroner i erstatning for den ulovlige hogsten.

I domspapirene skriver Heggen og Frøland tingrett:

"...Garseg bør få erstatning for det tap han lider ved at de nyplantede småtrærne senere hogstmodne enn ungtrærne som ble felt. Retten antar at dette utgjør et marginalt beløp." 

Dermed ble det et svært lite lønnsomt søksmål for grunneieren. Thorvald Garseg må nemlig også betale 60 000 kroner i saksomkostninger.

Nå vil Garseg anke saken.

- Jeg må jo anke den saken. Det er ikke råd å forstå dette her. Jeg kan jo ikke la sånt gå hen, sier Thorvald Garseg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Motstandsbevegelsen får demonstrere

  Den nordiske motstandsbevegelsen får demonstrere i Fredrikstad likevel, opplyser deres advokat Nils Nordhus.

  – Politiet har tilbudt mine klienter å demonstrere i Fredrikstad under de samme betingelsene som tidligere, men på andre datoer enn den 29. juli. Dette er oppe til vurdering hos Den nordiske motstandsbevegelsen, sier han.

  Nazi-demontrasjonstog i Falun 1. mai 2017
  Foto: Øyvind Bye Skille / NRK
 • Kripos advarer mot "Snap map"

  Kripos advarer foreldre mot den nyeste Snapchat-oppdateringen, «Snap map», som gjør det mulig for andre å se hvor du befinner deg. – Generelt så vet vi at de som ønsker å utnytte barn vil oppsøke steder hvor barna er, og kanskje utgi seg for å være barn selv. Derfor er det viktig at foreldre vet om den nye funksjonen i Snapchat, og vet hvem barna har åpen profil for og ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Wilhelm Due, til Nettavisen.