NRK Meny
Normal

Saksøker Tage Pettersen og Even Rønvik

Niels J. W. Wiig varslet et etterspill da politiet ikke fant beviser for anklager om underslag av penger fra Visit Moss. Nå har den tidligere styrelederen levert stevningen.

Niels Wiig

– 'Ingen røyk uten ild', som det jo heter, og folk tolker det som står skrevet og det som blir sagt, sier Niels J. W. Wiig til NRK.

Foto: Odd Magne Skjærdal / NRK

Wiig mener at ordfører Tage Pettersen og advokat Even Rønvik, som ledet avviklingsarbeidet av Visit Moss, ikke har opptrådt slik de burde.

– En ting er å anmelde en person fordi man mener at vedkommende har gjort noe galt. Det er fullt lovlig.

– Men det å sende ut en pressemelding til mediene, og den "jakten" som har vært foretatt etterpå, syns vi fortjener å bli belyst på en annen måte.

Advokat Jon Wessel-Aas skal føre saken for Wiig.

– Søksmålet går ikke på at de leverte en anmeldelse til politiet, selv om den var tynt begrunnet, sier advokaten.

– Men samme dag gikk de ut i pressen både med en pressemelding og uttalelser med de samme beskyldningene om at Wiig hadde begått grovt underslag

– Det er beskyldninger vi dag vet var helt grunnløse.

Ordfører Tage Pettersen sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere saken. Advokat Even Rønvik sier han ikke har fått lest stevningen enda og derfor ikke kan kommentere den.

Les også:

Antydet underslag i pressemelding

I januar i fjor var det slutt for Visit Moss. Avviklingsstyrets arbeid førte til at Niels J. W. Wiig ble anmeldt for et underslag på en halv million kroner. Wiig avviste anklagene da, og politiet avsluttet sin etterforskning med å slå fast at de ikke fant beviser for en kriminell handling.

Men en renvaskelse fra politiet holder ikke. Wiig mener hans omdømme er skadet av at avviklingsstyrtet sendte ut en pressemelding om det antatte underslaget. Wessel-Aas og Wiig har bedt om å få den pressemeldingen, for å studere ordlyden og se hvem som har sendt den.

– Dette har vært tøft, sier Wiig.

– Ikke minst ille for de rundt meg

– Det har vært en enorm belastning i et lokalmiljø som Moss der jeg er en veldig kjent person. Ikke minst har det vært ille for de nærmeste rundt meg.

– Politiet har etterforsket den ganske nøye og kommet til at det er "intet straffbart forhold". Tydeligere kan det ikke bli, det er ikke henlagt på grunn av bevisenes stilling eller på grunn av manglende tid.

En dato i retten er ikke satt enda. Partene har tre uker på seg til å møtes og fastsette hva som skal skje videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 18.50: Se Østfold-nyhetene her

  • Kontroll på skogbrann

    Brannmannskapene som har jobbet i hele dag med å slokke skogbrannen i Trøgstad, har nå kontroll på brannen. – Brannårsak skal være lynnedslag, forteller brannsjef, Bjørn Stolt, til Smaalenenes Avis. Det vil foregå ettersokking på stedet de neste par dagene.