NRK Meny
Normal

Saksøker Halden kommune

En taktekker i Vestfold saksøker Halden kommune fordi han ikke har fått betaling for arbeider ved Risum skole. Kommunen skylder 1,2 millioner.

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Halden kommune pusset opp Risum ungdomsskole for 14 millioner kroner fra januar til juni i år.

Skolen var hardt angrepet av muggsopp, og det var omfattende rehabiliteringsarbeider, som ble igangsatt.

I sommer kom en rapport på bordet, som slo fast at skolen burde rives.

 

Risum ungdomsskole, Halden
Foto: Rainer Prang / NRK

Stoppet utbetalinger

Kommunen har stoppet alle utbetalinger for byggearbeider som er gjort ved skolen. Årsaken er at skolen må rives, og at saken skal granskes.

- Det kan ikke gå ut over et byggefirma som kommunen har bestilt, sier firmaets advokat Johan Mølbach-Thellefsen til NRK.

Kommunen skylder byggefirmaet i Vestfold 1,2 millioner kroner.

Halden kommunens advokat i denne saken, Arne Scott, har vært i kontakt med taktekkerfirmaet, og sier de nå er i en prosess som de håper skal løse saken.

Gransker saken

Halden kommune har igangsatt en gransking av hva som skjedde, da skolen først ble pusset opp, og det senere ble konkludert med at den måtte rives.

- Håndteringen av mugg- og soppskadene på Risum ungdomsskole må granskes, sa leder i Økonomi- og næringsutvalget i Halden kommune Per Egil Evensen (Frp) til NRK tidligere i høst.

Han mener det har foregått en vanvittig pengebruk.

- Her er det gjort en gedigen tabbe, og vi må komme til bunns i denne saken, sier Evensen.

Advokat Arne Scott er innleid av kommunen til å forestå granskingen.

Firmaene som har gjort jobben med oppussingen, slik de ble bedt om, må imidlertid vente på pengene. Det dreier seg om flere millioner kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.