NRK Meny
Normal

Siktelsen mot Morgan Andersen frafalt

– Jeg føler meg fri for første gang. Det føles som om jeg har vært i varetekt i to år.

Morgan Andersen krever erstatning fra Aftenposten.

Morgan Andersen er lettet over at siktelsen blir frafalt.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Den tidligere FFK-lederen har vært siktet for medvirkning til skatteunndragelse i forbindelse med avtaler mellom klubben, tidligere FFK-spiller Raio Piiroja og et agentselskap.

Sent tirsdag kveld fant Andersen et brev i postkassa der det kom frem at han ikke lenger er siktet i saken.

– Jeg var veldig glad for å få det. Når det oppstår en sånn sak som du mener er feil, og den henger over deg i over to år er det klart det er en lettelse å få et sånt brev fra politiet, sier han til NRK.

– Jeg føler meg fri for første gang. Det føles som om jeg har vært i varetekt i to år og som jeg kan ha hatt er normalt liv sammen med familien min. Vi har alle gått på vent. Det har sikkert mange andre som har vært siktet følt også.

Henlagt på grunn av bevisets stilling

Andersen sier han ikke har forstått hvorfor han ble siktet og hvorfor det tok så lang tid før saken ble henlagt.

– Men det som er bra oppe i det hele er at politiet, til tross for en røff stil i media, til slutt har hørt på det som har blitt sagt og jeg har blitt trodd på. Det er selvfølgelig deilig, sier han.

Siktelsen mot Andersen har blitt frafalt på bakgrunn av bevisets stilling, skriver Fredriksstad Blad.

– Politiet vil nok redde sitt eget skinn i denne saken, så det er det de skriver, sier Andersen til avisa.

Nå skal han vurdere hva han vil gjøre overfor politi og skattemyndighetene. Politiet har også henlagt sakene mot tolv andre personer.

Anmeldte politiet

I sommer anmeldte Andersen både Østfold politidistrikt og politiadvokaten som har jobbet med saken for å ha utlevert etterforskningsdokumentene i den såkalte Piiroja-saken til Aftenpostens advokat.

Politiadvokatens habilitet måtte vurderes, men konklusjonen endte med at han kunne fortsette med etterforskningen.

Den såkalte Piiroja-saken startet allerede i 2009, da det ble avslørt at det ble overført en million kroner i året til spillerens agentselskap i Baltikum. De skulle gå til speideroppdrag, men ga aldri resultat. Det ble mistenkt at det egentlig dreide seg om forkledd lønn for å unngå å betale skatt i Norge.

I forbindelse med etterforskningen av denne saken kom også Brian West i politiets søkelys. Han må møte for retten i slutten av mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.