NRK Meny
Normal

Rygge slår Torp på innenriks

- Vi trekker passasjerer fra Oslo-regionen til Rygge, mener flyplassledelsen.

Moss lufthavn Rygge

Norwegian flyr til fem norske byer fra Rygge, men er ikke fornøyd med andelen forretningsreisende.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I januar 2009 fløy 24 400 passasjerer til og fra Rygge på de fem innenlandsrutene. I samme periode fløy drøyt 23 000 passasjerer til og fra Torp i Norge.

De to lufthavnene har nøyaktig de samme innenriksrutene, men Widerøe flyr fra Torp med langt mindre fly enn det Norwegian benytter på Rygge.

Beliggenhet avgjør

- Dette viser at vi trekker passasjerer fra Oslo-regionen til Rygge, sier direktør for Rygge Sivile Lufthavn AS, Pål Tandberg. Rygge ligger 6 mil syd for Oslo, mens avstanden til Torp er 11 mil.

Tandberg er fornøyd med at hans lufthavn har blitt større enn Torp på innenriks på under ett år. Moss lufthavn Rygge åpnet offisielt 14. februar 2008.

- Det er ikke noe mål i seg selv å bli større enn Torp, men jeg tror at mange i området fra Oslo syd til Østfold etter hvert vil se fordelene med å fly fra Rygge, sier Tandberg

Norwegian passe fornøyd

Så sent som i oktober 2008 lanserte Norwegian fire nye innenriksdestinasjoner fra Rygge, etter at Bergensruta hadde eksistert siden våren.

Nå flys det fra Rygge til Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø.

- Vi ønsker oss flere forretningsreisende ombord fra Rygge innenriks, sier kommersiell direktør for Norwegian, Daniel Skjeldam.

Det var næringslivet i Østfold som presset på for å få flyplasssen åpnet for sivil trafikk. En rekke næringsforeninger i regionen har også inngått en intensjonsavtale om å benytte Rygge, så sant lufthavnen tilbyr et godt rutetilbud.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Knivstukket i halsen

    En mann ble onsdag morgen funnet knivskåret i halsen i en leilighet i Strömstad. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk, skriver Halden Arbeiderblad. Den knivskadde mannen ble ført med ambulanse til Sykehuset Østfold på Kalnes for behandling.

  • To trafikkulykker ved Solbergtårnet

    Politiet melder om to trafikkulykker ved Solbergtårnet i Skjeberg. En moped og en bil har kollidert. Mopedisten ble lettere skadet. Det var også et sammenstøt mellom to biler bare 100 m unna. Her var det ingen personskade.