NRK Meny
Normal

Rygge slår Torp på innenriks

- Vi trekker passasjerer fra Oslo-regionen til Rygge, mener flyplassledelsen.

Moss lufthavn Rygge

Norwegian flyr til fem norske byer fra Rygge, men er ikke fornøyd med andelen forretningsreisende.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I januar 2009 fløy 24 400 passasjerer til og fra Rygge på de fem innenlandsrutene. I samme periode fløy drøyt 23 000 passasjerer til og fra Torp i Norge.

De to lufthavnene har nøyaktig de samme innenriksrutene, men Widerøe flyr fra Torp med langt mindre fly enn det Norwegian benytter på Rygge.

Beliggenhet avgjør

- Dette viser at vi trekker passasjerer fra Oslo-regionen til Rygge, sier direktør for Rygge Sivile Lufthavn AS, Pål Tandberg. Rygge ligger 6 mil syd for Oslo, mens avstanden til Torp er 11 mil.

Tandberg er fornøyd med at hans lufthavn har blitt større enn Torp på innenriks på under ett år. Moss lufthavn Rygge åpnet offisielt 14. februar 2008.

- Det er ikke noe mål i seg selv å bli større enn Torp, men jeg tror at mange i området fra Oslo syd til Østfold etter hvert vil se fordelene med å fly fra Rygge, sier Tandberg

Norwegian passe fornøyd

Så sent som i oktober 2008 lanserte Norwegian fire nye innenriksdestinasjoner fra Rygge, etter at Bergensruta hadde eksistert siden våren.

Nå flys det fra Rygge til Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø.

- Vi ønsker oss flere forretningsreisende ombord fra Rygge innenriks, sier kommersiell direktør for Norwegian, Daniel Skjeldam.

Det var næringslivet i Østfold som presset på for å få flyplasssen åpnet for sivil trafikk. En rekke næringsforeninger i regionen har også inngått en intensjonsavtale om å benytte Rygge, så sant lufthavnen tilbyr et godt rutetilbud.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK