NRK Meny
Normal

Skartlien: – Leif var et flott menneske

Rygge-ordfører Inger Lise Skartlien kjente den omkomne ambassadøren Leif Larsen fra Forsvarets Høgskole, og mottok dødsbudskapet med sorg.

Inger-Lise Skartlien

TRIST: Skartlien forteller at hun har mange gode minner om Leif Holger Larsen, ambassadøren som fredag omkom i en helikopterstyrt i Pakistan.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

– Det er selvfølgelig usigelig trist det som har skjedd. For oss som var elever var det fantastisk å få møte Leif, han var så kunnskapsrik, morsom og hadde så mye å fortelle om, sier Skartlien til NRK.

Fredag morgen styrtet et helikopter i Pakistan, med flere vestlige diplomater om bord. En av dem var Norges ambassadør til landet, Leif Larsen, og litt senere bekreftet det norske utenriksdepartementet at han var blant de omkomne.

Traff hverandre daglig

Leif Larsen

INSTRUKTØR: Leif Holger Larsen var Skartliens instruktør ved Forsvarets Høgskole i 2009. Fredag døde han i en helikopterstyrt i Pakistan.

Foto: Utenriksdepartementet

Ordføreren i Rygge ble kjent med Larsen, som også bodde i Rygge, gjennom Forsvarets Høgskole i 2009, der han var en av instruktørene hennes.

– Jeg opplevde ham som både litt forsiktig og ydmyk, men samtidig bestemt. Han var et helt og flott menneske, sier Skartlien.

Gjennom tre måneder det året traff de to hverandre daglig, og de har også møttes ved flere anledninger i ettertid.

– Han fortalte meg også at han hadde jobbet for å få meg inn på høgskolen fordi han visste at jeg var ordfører i Rygge, og han bodde i Rygge. Det syns vi var morsomt begge to. Det har vært veldig hyggelig å kjenne Leif.

– Uvirkelig

Også utenriksminister Børge Brende mottok budskapet om at den norske ambassadøren til Pakistan var blant de omkomne i helikopterstyrten med stor sorg.

– Leif Holger Larsen var en av våre beste og mest erfarne medarbeidere i Utenriksdepartementet. Våre tanker går til familien og til de pårørende, sa Brende under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Rygge-ordføreren forteller at det tunge budskapet fremdeles ikke har sunket helt inn.

– Det er litt uvirkelig så langt, men jeg kjenner at jeg har lyst til å ta frem litt bilder fra tiden som har vært. Vi som gikk på Forsvarets Høgskole sammen har også tatt kontakt med hverandre for å dele minner, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To spillere ferdig i Sarpsborg 08

    Tor Øyvind Hovda og Alexander Groven får ikke fornyet sin kontrakt med Sarpsborg 08, det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Fra før er det kjent at Henri Toivomäki og Ole Christoffer Heieren Hansen er ferdig i klubben.

  • Brann i Sarpsborg sentrum

    Sarpsborg brannvesen har rykket ut etter melding om brann i en bygning i Nils J. Nilsens vei i Sarpsborg sentrum.